El port de Palamós se situa com a segon de Catalunya amb nombre d’escales de creuers

El port de Palamós ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2022 a la Costa Brava, amb l’estada ahir del primer d’aquests vaixells. Es tracta concretament del creuer Azamara Pursuit que ahir (03/04/22) va fer la seva primera visita al port palamosí amb uns 300 passatgers a bord.

Les autoritats de Ports de la Generalitat, de l’Ajuntament de Palamós i la Diputació de Girona, varen rebre el capità del vaixell, donant inici oficial a la temporada 2022 que es preveu de rècord al municipi, i que del 3 d’abril al 18 de novembre rebrà un total de 57 escales de creuer i un global de 58.000 passatgers.

Aquestes xifres mantenen el lideratge del port de Palamós a la Costa Brava, i el situen com a segon port de Catalunya en nombre d’escales, només per darrere de Barcelona. Comparativament amb el 2019, Palamós incrementa un 7% de passatgers i un 26% les escales.

El 63% dels creuers arribaran en temporada baixa i el 37% restant en temporada alta. Durant aquest 2022 cinc creuers faran escala a Palamós per primera vegada: Azamara Pursuit, Sea Cloud Spirit, Mein Schiff Herz, La Belle des Oceans i Seven Seas Splendor.

Els ports de Palamós i Roses reprenen amb força l’activitat de creuers després d’estar gairebé dos anys aturats per la pandèmia. Amb la nova normalitat, la temporada de creuers 2022 es preveu excepcionalment bona amb 66 escales i l’arribada de 60.000 passatgers a la Costa Brava, xifres que s’assoliran per primera vegada aquesta temporada. Traduït en percentatges, les escales incrementen un 32% i els passatgers un 6%, respecte a la temporada 2019. Cal dir que el darrer trimestre de 2021 els ports de Palamós i Roses i la destinació Costa Brava va reiniciar lleugerament l’activitat creuerística amb 9 creuers i 4.000 passatgers.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,4 milions, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

Assemblea Medcruise Costa Brava
Les institucions que formen la marca Costa Brava Cruise Ports ja ho tenen tot a punt per organitzar per primera vegada l’Assemblea General de Medcruise, del 24 al 27 de maig de 2022.

Un esdeveniment en què els ports de Palamós i Roses i la destinació Costa Brava seran els amfitrions de la indústria creuerística d’arreu del món. Un esdeveniment històric que donarà una gran projecció internacional a la Costa Brava i als dos municipis amb tràfic de creuers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat