El port de Palamós tanca avui la temporada de creuers 2022, amb nou rècord d’escales

El port de Palamós ha tancat avui la temporada de creuers turístics 2022 a la Costa Brava, assolint un nou rècord, amb 56 escales, la qual cosa suposa un increment del 24% respecte a l’any 2019. Aquests resultats s’han de posar en context perquè el 2020 la Costa Brava no va rebre creuers, a causa de la pandèmia, i el 2021, entre els ports de Palamós i Roses van rebre nou escales a l’octubre i al novembre, amb 4.200 passatgers.

Aquest tancament ha coincidit amb la visita del creuer Seven Seas Splendor que ha fet avui la seva escala inaugural al port de Palamós. A l’acte de cloenda de la temporada de creuers hi han assistit el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, acompanyat de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, Núria Botellé, la vicepresidenta 3a de la Diputació de Girona, Maria Puig, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, i el director dels Serveis Territorials a Girona, Pere Saló.

El lideratge del port de Palamós
L’increment d’escales referma el lideratge del port de Palamós dins del sector de creuers i referma el treball fet en promoció en els principals fòrums, donant major projecció internacional.

La temporada ha tingut una durada de vuit mesos, d’abril a novembre, amb la visita de 10 companyies de creuers. L’afluència més gran de creuers s’ha situat al mes d’octubre amb 10 escales, seguit de maig i juliol amb 9 escales cadascun, l’agost amb 8 escales, els mesos de juny i setembre, amb 6 escales cadascun, l’abril amb 5 escales i el novembre amb 3 escales.

Tres línies de creuers han copat el 66% de les escales de la temporada: la britànica Marella Cruises amb 19 escales (34%), i les nord-americanes Seabourn Cruise Lines amb11 escales (20%) i Silversea Cruises amb 7 escales (12%). Pel que fa a escales inaugurals de creuers, se n’han rebut quatre: l’Azamara Pursuit, el Sea Cloud Spirit, el Mein Schiff Hertz i el Regent Seas Splendor.

Pel que fa al perfil dels turistes, el 64% han estat britànics, el 17% nord-americans; el 10% alemanys, el 2% (irlandesos i canadencs), 1% (australians i belgues) i la resta de nacionalitats. El port de Palamós ha rebut quatre escales inaugurals de creuer: Azamara Pursuit, Mein Schiff Hertz, Sea Cloud Spirit i Seven Seas Splendor.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers el 2022 a l’àmbit de la Costa Brava (Palamós i Roses) ha estat de 4,8 milions, calculat segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca gasta una mitjana de 90 euros. A més, s’han afegit 6 euros per passatger, per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

Aquest any, els ports de Palamós i Roses i les seves destinacions han estat per primer cop els amfitrions de la 60a Assemblea General de Medcruise (associació de ports amb tràfics de creuers a la Mediterrània), que ha estat rècord amb 185 participants; i rècord amb 22 representants de companyies; i rècord amb 18 companyies. Aquest ha estat un èxit compartit per l’equip de Costa Brava Cruise Ports.

La darrera escala de la temporada 2022
El creuer Seven Seas Splendor ha arribat avui a les 8.00 h al port de Palamós procedent de Marsella, i a les 20.00 hores preveu salpar cap al port de Barcelona. Porta a bord 670 passatgers, la majoria dels quals són nord-americans.

El Seven Seas Splendor de bandera de Bahames, té una eslora de 224 metres, una mànega de 31 metres, un calat de 7,2 metres, i té un registre brut de 55.498 tones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp