El port de Palamós tanca avui una temporada de creuers de rècord

El port de Palamós tanca avui divendres 9 de novembre, una temporada de creuers històrica amb 46 escales i 46.000 passatgers, registrant per segona temporada consecutiva nous rècords en escales i passatgers.

Comparativament, aquest 2018 les escales han incrementat un 9% i els passatgers un 7%, respecte a la temporada passada. Amb aquests resultats, Palamós consolida una quarantena d’escales per any i s’apropa per primer cop als cinquanta mil passatgers.

La temporada de creuers 2018 es va iniciar el 4 de març i finalitzat avui el 9 de novembre amb la visita del vaixell Star Breeze.

Les dades de la temporada
Els mesos amb major afluència de passatgers han estat octubre amb 9.208 passatgers, seguit del mes de maig amb 7.859, unes xifres que destaquen l’augment de turistes de creuer en temporada baixa.

Aquest any han visitat Palamós un total de 15 línies de creuer que és el resultat de l’estratègia de diversificació promoguda al port de Palamós. D’aquestes companyies, un 53% han estat de luxe i un 43% de categoria estàndard.

Quant a nacionalitats la tipologia de turistes ha estat un 69% britànics, un 13% nord-americans, un 5% alemanys, un 3% irlandesos, un 2% australians, un 1% belgues, un 1% canadencs, i un 6% de nacionalitats vàries. Destaca l’augment del turisme britànic en un 19%, respecte a l’any passat, per l’aposta de la companyia Marella Cruises que ha visitat Palamós amb 17 escales de creuer. Un cop més, es refermen els britànics com els que més visiten la Costa Brava.

Les excursions més sol•licitades pels turistes de creuer han estat Tossa de Mar i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i Púbol; Girona; Figueres i Museu Dalí; Platja d’Aro; i Empúries i Begur, entre d’altres.

Palamós ha rebut cinc escales inaugurals amb els creuers: Aidacara, Marella Dream, Marella Explorer, Seabourn Ovation i Viking Star.

Pel que fa a companyies destaca l’estrena de la companyia nord-americana Viking Cruises. El retorn de la naviliera Pullmantur. Així, com la renovada aposta de la companyia britànica Marella Cruises (abans Thomson Cruises) i la fidelització de la naviliera nord-americana de luxe Seabourn Cruise Lines.

També cal remarcar la continuïtat de les navilieres nord-americanes de luxe Oceania Cruises, Regent Seves Sea Cruises, Azamara Cruises i Windstar Cruises, la noruega Seadream Yacht Club i l’alemanya Aida Cruises.

L’impacte econòmic de 3,8 milions d’euros
L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers a la Costa Brava i la qual si suma el port de Roses, ha estat de 3,8 milions d’euros.

Aquest import econòmic s’extreu d’un estudi del sector que estima que cada passatger que desembarca es gastaria una mitjana de 62 euros i cada tripulant que desembarca 23 euros. A més, s’ha de sumar la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris que és de 6 euros per passatger.

El creuer Star Breeze tanca la temporada
L’Star Breeze posa avui punt final a l’excel•lent temporada de creuers 2018 del port de Palamós. El vaixell ha arribat a les 8.00 hores procedent del port francès de Marsella i preveu salpar a les 18.00 hores cap al port de Barcelona. El creuer porta a bord 200 passatgers, majoritàriament nord-americans, i també canadencs.

Aquest vaixell de la companyia estatunidenca de luxe Windstar Cruises té bandera de Malta, una eslora de 134 metres, una mànega de 19 metres i un registre brut de 9.975 tones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp