El port del municipi s’ha omplert de visitants durant aquest cap de setmana, amb motiu del festival marítim Palamós Terra de Mar

Unes 12.000 persones han passat durant aquest darrer cap de setmana, 13 i 14 de maig, pel port de Palamós on ha tingut lloc una nova edició del festival Palamós Terra de Mar, gaudint de les desenes d’activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim i que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Tot aquest públic assistent ha pogut participar de totes les activitats programades durant tot el cap de setmana, destacant la visita a les embarcacions atracades al port, com el pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona, o la Goleta Äran. També han estat visitables els vaixells de salvament Punta Mayor, de 60 metres d’eslora, i l’embarcació Salvamar Sirius , ambdós de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicats a tasques de rescat. O bé el vaixell dels Mossos d’Esquadra, Cap de Creus; i les patrulleres de vigilància Río Francolí i Río Guadalquivir del Servei Marítim de la Guàrdia Civil.

Cal destacar també l’accés del públic per a poder veure la barca de pesca d’arrossegament Estrella del Sur III del port de Palamós especialitzada en la pesca de la gamba i embarcació de pescaturisme, així com les Barques del Peix, Gacela i Estrella Polar, dues embarcacions de pesca construïdes amb fusta que formen part de les col·leccions del Museu de la Pesca.

En aquesta ocasió l’activitat del festival ha girat entorn al salvament marítim, amb la presència dels organismes oficials que hi són vinculats, així com dels cossos d’emergències i seguretat que disposen d’unitats marítimes. En relació amb aquesta temàtica dissabte a tenir lloc a la badia de Palamós, un simulacre de salvament de nàufrags. Aquest exercici d’auxili va comptar amb la presència d’un helicòpter de la Sociedad de Salvamento y Seguridad Marítima. Aquesta ha estat la primera vegada que el Palamós Terra de Mar ha incorporat l’àmbit aeri en el seu programa, vinculat en aquest cas al rescat marítim.

També ha destacat l’exhibició de navegació i perícia que s’ha mostrat amb el Bot de Salvament de Calafell, rèplica d’una embarcació de rescat de principi del segle passat. Els seus tripulants han realitzat espectaculars maniobres de bolcar i adrissar l’embarcació.

A banda d’aquestes demostracions, el públic participant també pot gaudir durant tot el cap de setmana dels recorreguts marítims pel litoral palamosí. Les rutes es fan en tres vaixells que han ofert itineraris diferents, que han permès descobrir els espais més emblemàtics de la costa: el port de Palamós, la badia, el castell de Sant Esteve, cala Margarida, S’Alguer o Castell.

El programa d’activitats del Palamós Terra de Mar s’ha complementat amb la possibilitat de participar en la iniciació a la navegació a vela lleugera, amb caiac i paddle surf; el tast de cuina marinera a càrrec dels pescadors locals, participar en els jocs i tallers infantils o bé seguir l’evolució de la tradicional travessa popular de natació a la badia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

Relacionades per entitat