El prestigiós músic palamosí Vicens Prats, protagonista del concert de demà dissabte a la Gorga

Demà dissabte, 27 de gener, el teatre auditori la Gorga de Palamós acollirà una nova actuació del prestigiós músic palamosí Vicens Prats. Aquest concert s’iniciarà a les 20.30 h, i s’inclou dins l’àmplia programació que ofereix durant l’any Joventuts Musicals de Palamós, en conveni amb l’Àrea municipal de Cultura i Patrimoni.

Per a l’ocasió Prats, primer flauta solista de l’orquestra de París, acompanyat al piano pel músic Thomas Haberlah, oferirà el seu concert “I després de l’amor què?” que fa protagonista la música postromàntica amb obres de Mahler, Schumann, Strauss, Wagner i Frühling.

Durant la segona part del concert tindrà lloc la interpretació de l’òpera “Retorn”, que escrita per Miquel Roger i musicada pel compositor Josep Sancho Marraco, va ser estrenada a Palamós l’any 1923 amb el referent històric que va comptar en aquell moment amb la participació de l’avi de Vicens Prats, que hi va cantar un dels passatges d’amor de l’òpera.

Amb motiu de a la vinculació de l’obra amb el municipi, aquesta part del concert comptarà amb la participació de la investigadora musical Anna Maria Anglada, que comentarà les dades històriques i tècniques d’aquesta òpera.

El preu de l’entrada per a poder assistir a aquest concert és de 10 euros, de 5 euros mitjançant Tr3sC, mentre que per als socis de Joventuts Musicals i les persones menors de 18 anys és gratuït.

El prestigiós músic palamosí Vicens Prats
Vicens Prats resideix a París on, des de 1991, és primera flauta solista de la prestigiosa Orquestra de París. També és professor convidat freqüentment per la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i per la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya.

Paral•lelament al seu treball d’orquestra, Prats ha desenvolupat una gran carrera camerística (és fundador i membre de diversos grups amb els quals toca assíduament en nombrosos països). Ha impartit cursos i masterclasses per tot Espanya, Japó, Itàlia, Croàcia, França, Portugal, etc.

El músic palamosí fou el primer flautista espanyol en entrar al Conservatori Nacional Superior de Música de París on obtingué el primer premi, per unanimitat, en flauta i música de cambra.

L’any 2005 Vicens Prats va rebre de mans del Ministre de Cultura i de Comunicació de França un dels guardons culturals més importants de França, amb el seu nomenament com a “Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat