El procés de participació ciutadana amplia fins al 20 de gener el termini de votacions per triar les propostes d’inversió de l’any 2019 i per un valor global de 100.000 €

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós amplia fins al diumenge 20 de gener, el termini de votacions per triar les propostes d’inversió de l’any 2019 i per un valor global de 100.000 €. L’objectiu és el de poder facilitar el màxim possible la participació dels ciutadans en aquest procés, que es va obrir el passat dia 1 de desembre i que en un principi havia previst tancar-se a final d’any.

Dins aquest període els palamosins i palamosines poden escollir un màxim de vuit propostes (que sumin en total 100.000 €) del total de setze projectes que s’han inclòs, amb exemples com el de l’arranjament de places i parcs, el reforç d’il•luminació o d’ubicació de mobiliari urbà a espais públics; la creació d’accessos adaptats a platges; la restauració i senyalització d’elements patrimonials, la ubicació de més plaques identificatives de carrers; o bé la millora i instal•lació d’equipament per a la pràctica d’esports a l’aire lliure.

Procés de votacions
Fins al diumenge 20 de gener, totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, podran votar quines són les accions que caldria prioritzar. Les votacions es poden fer de manera telemàtica, a través del web palamos-decidim.ddgi.cat, que durant aquests primers dies de votacions s’ha adequat el seu disseny per facilitar el còmode accés dels usuaris. L’Àrea de Participació Ciutadana va comprovar que alguns usuaris tenien dificultats alhora de poder accedir a alguna part de la pàgina web i per això s’ha procedit a requerir al gestor d’aquest programari lliure ajustar algun element del disseny de la plataforma per facilitar-ne l’accés i ús.

Les votacions també es poden fer mitjançant les butlletes de participació que s’han editat i que es poden recollir, i un cop omplertes, també dipositar, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l’edifici de l’Ajuntament, la Biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” o el Punt Jove.

Informació de la campanya als instituts, el Mercat Municipal i el Punt Jove
L’Àrea de Participació Ciutadana també ha programat visites als cursos de batxillerat dels instituts del municipi per fomentar la participació en aquesta campanya del segment més jove del municipi, motivant-los i implicant-los en la presa de decisions relacionades amb el seu municipi.

Precisament ahir dilluns 17 de desembre es va iniciar aquesta activitat amb els dos batxillerats de l’escola Vedruna, on l’alcalde de Palamós va voler explicar en primera persona aquesta campanya als alumnes, els quals, un cop debatudes les propostes van poder omplir les butlletes prioritzant aquelles accions o projectes que varen considerar més necessaris per al municipi.

Amb l’objectiu de seguir incentivant la participació dels palamosins i palamosines en aquest procés, també s’ha previst la ubicació d’un punt d’informació i votació que tots els dissabtes, de 10 a 13 h s’instal•larà en el Mercat Municipal; i que els dijous 27 de desembre i 3 de gener, de 17 a 19 h, ho farà al Punt Jove.

El dia 30 de gener, resultat de la votació
Un cop tancat el procés de votació (20 de gener) i després de valorar quines són les propostes més votades, el dia 30 de gener a les 19 h, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat definitiu d’aquest procés de participació ciutadana mitjançant un acte informatiu de retorn obert a tothom, que tindrà lloc a l’Espai d’Entitats ubicat a l’edifici del teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat