El procés de participació ciutadana tria com a primera proposta d’inversió el projecte d’adequació del parc de l’Arbreda

Diumenge passat, 5 de setembre, es va tancar el període de votacions del procés de Participació Ciutadana que ha decidit la inversió de 200.000 euros en millores d’equipaments i espais públics del municipi.

Es tracta de la darrera fase del procediment emprat en el marc dels Pressupostos Participats que agrupa, no només l’aportació econòmica prevista per aquest any, sinó també la de 2020, seguint la decisió del Consell de Participació Ciutadana de realitzar aquests processos cada dos anys amb l’objectiu de no carregar la ciutadania amb projectes de participació molt seguits i respectant el ritme de desenvolupament dels projectes escollits que es trobin en període d’execució.

El passat 20 d’agost es va iniciar el període de votacions amb un total de set propostes finals. Un cop els tècnics han validat els 441 vots emesos vàlids mitjançant la plataforma digital o les butlletes dipositades a les urnes, el resultat final avala tres projectes guanyadors, que encapçala concretament, l’adequació de l’àmbit del parc de l’Arbreda, amb un pressupost aproximat de 100.000 € i amb un total de 214 vots.

Les votacions del procés de Participació Ciutadana han escollit dos projectes més. Es tracta de la millora del parc del Molí de Vent com a espai de passejada i contacte amb la natura, amb un pressupost aproximat de 50.000 €, i que ha obtingut 208 vots; i finalment la implantació d’elements esportius i de joc als espais públics de Palamós, que inicialment sortia amb un cost de 80.000 €, i que per topall pressupostari s’haurà de limitar ara a una inversió màxima de 50.000 €. Aquest projecte ha obtingut un total de 193 vots.

La resta de projectes inclosos en el procés de votacions i que finalment no han estat escollits són: l’adequació per a nous possibles usos de la plaça de Josep Sarquella, amb un pressupost de 90.000 € i 139 vots. També la millora de les quatre places situades al carrer de Martí Montaner i Coris i al carrer d’Enric Vincke, amb una inversió de 80.000 € i 122 vots; la creació o l’arranjament de parcs infantils, amb un pressupost de 50.000 €, i 121 vots. Finalment també estava inclosa la millora del paviment del camí que dóna accés a la vall de la Bell-lloc i va fins al terme de Vall-llobrega, amb un cost aproximat de 90.000 € i un total de 80 vots recollits.

Del 20 d’agost i fins al passat 5 de setembre s’ha dut a terme aquest procés final de votacions, on un total de 441 persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, hi han participat aportant el seu vot.

Les votacions s’han pogut fer de manera telemàtica, o bé mitjançant les butlletes de votació que s’han diposita a les urnes ubicades en tres equipaments municipals. L’Àrea de Participació Ciutadana també ha distribuït un total de 10.000 butlletes entre els domicilis del municipi per tal de facilitar el vot als ciutadans.

El procés de participació ciutadana per decidir el destí d’una part de la inversió del pressupost municipal i per als anys 2020-2021 es va iniciar el novembre de l’any passat.

Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades en la primera part d’aquest procés varen donar com a resultat un total de 77 propostes dels ciutadans.

Aquestes accions es van reduir a 16 després de la validació tècnica i tenint en compte que moltes de les propostes que inicialment varen fer els ciutadans ja estaven recollides en les partides d’inversió del pressupost municipal.

També cal destacar que els projectes aportats per la ciutadania en aquest procés i que feien referència al passeig del Mar, es traslladaran al procés participatiu que durant els propers mesos es durà a terme i de manera exclusiva, per a decidir les millores que cal realitzar en aquest equipament tan emblemàtic del municipi.

Posteriorment el passat mes de juliol es va convocar un taller amb la Ciutadania i personal tècnic de l’Ajuntament que de les 16 accions resultants va prioritzar un total de 7 projectes que es van considerar com a més rellevants per al municipi i d’acord amb el pressupost fixat (200.000 €). Aquestes van ser les propostes finals que mitjançant el procés de votacions finalitzat el passat diumenge ha donat com a resultat els tres projectes guanyadors.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat