El programa d’activitats mediambientals d’estiu a Palamós enceta les propostes programades per aquest mes d’agost

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós va iniciar ahir dimecres, la segona part de la programació d’activitats mediambientals d’estiu, i en aquest cas corresponents a aquest mes d’agost.

El programa es va encetar amb la realització d’una xerrada i observació de perseids i del fenomen de les llàgrimes de Sant Llorenç. L’activitat va tenir lloc a partir de les 22 h, a la finca municipal de Can Pere Tià, i va anar a càrrec de l’Associació Astronòmica de Girona.

Les propostes seguiran demà divendres 9 d’agost, a les 10 h, amb la primera de les tres sessions dedicades aquest mes a conèixer la costa palamosina mitjançant la pràctica de l’snorkel. Aquesta jornada tindrà lloc a la platja de Castell i permetrà conèixer la biodiversitat marina d’aquest punt de la costa palamosina, acompanyats i guiats per biòlogues especialistes, de l’entitat Associació d’Amics de les Illes Formigues.

Posteriorment, es programen les dues darreres sessions d’aquesta activitat, concretament el 19 d’agost, a S’Alguer; i el dia 26 a la platja de Sa Tamardia.

La programació d’activitats mediambientals d’estiu de 2024 es tancarà definitivament el dia 30 d’agost amb la realització d’una sortida pel litoral del municipi on cada participant pugui estar acompanyat de la seva mascota i gaudir plegats de la natura. L’itinerari s’iniciarà a les 19 h a la platja de Sa Tamardia (La Fosca) fent un recorregut per la costa per arribar finalment a la platja de Pere Grau (zona del far i platja autoritzada per a gossos).

Totes les activitats incloses en el programa són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia a l’apartat de Medi Ambient del web municipal: www.palamos.cat

“Litoral a fons!”

Les activitats mediambientals d’estiu, que enguany reben l’eslógan de “Litoral a fons!”, es van iniciar el passat mes de juliol amb la primera part de la seva programació, i que a banda de les activitats que es repeteixen ara l’agost també va incloure, una sortida contemplativa a Cap Gros, mitjançant la qual es va realitzar un recorregut guiat per l’interior d’aquest parc.

La proposta va permetre descobrir els beneficis saludables i espirituals del contacte conscient amb la natura, combinant exercicis de relaxació, de respiració i de meditació en moviment.

A banda el programa també va incloure dues xerrades informatives a càrrec de tècnics de l’empresa especialitzada en socorrisme, Marsave Mallorca, sobre primers auxilis, així com els riscos i les precaucions que cal tenir en compte i aplicar en el cas de banyar-se en zones litorals rocoses. Aquestes sessions varen tenir lloc, una al mòdul de socorrisme de la platja Gran, i l’altre al que hi ha ubicat a la platja de La Fosca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Medi Ambient i Sostenibilitat

Relacionades per entitat