El programa de TVE “Aquí la tierra” emetrà demà un reportatge sobre la gamba de Palamós i els seus valors gastronòmics

El popular programa de TVE “Aquí la tierra” emetrà demà divendres, 21 de desembre, a partir de les 20.30 h, un reportatge sobre la pesca de la gamba de Palamós i els seus valors gastronòmics.

Aquest espai es va enregistrar el passat mes d’octubre, on un equip del programa, encapçalat pel comunicador i exjugador de bàsquet, Juanma López Iturriaga, va viatjar fins a Palamós, centrant l’interès del reportatge en el port pesquer i l’Espai del Peix.

Amb aquest objectiu es van enregistrar imatges de l’arribada de les barques a port i la descàrrega del peix, de la cuina de la gamba i també de l’art de sargir les xarxes, amb les quals les barques d’arrossegament del port palamosí pesquen aquest preuat marisc local.

El programa “Aquí la tierra” es va entrevistar amb el palamosí Joan Tubert, professional en la reparació i sargit de les xarxes, amb el qual varen conèixer les tècniques més habituals que s’apliquen en aquest art.

L’equip de televisió va visitar també l’Espai del Peix on varen poder assaborir la cuina de la gamba. En aquesta aula gastronòmica els cuiners i pescadors Fèlix i Ramon Boquera, els van mostrar les qualitats gastronòmiques de la gamba i la senzillesa de la seva cuina.

“Aquí la tierra”
El programa divulgatiu “Aquí la tierra” s’emet de diumenge a divendres, de les 20.30 a les 21 h, per La 1 de TVE.

Dirigit i presentat per Jacob Petrus, el programa compta amb un total de 10 reporters assignats específicament a aquest espai, a banda dels diversos col•laboradors del programa, com el mateix Juanma López Iturriaga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat