El programa de TVE “España directo” visita l’Espai del Peix per donar a conèixer els valors gastronòmics de la Gamba de Palamós

Una unitat mòbil i un total de quatre professionals de Televisió Espanyola es van traslladar ahir (19/05/16) a Palamós per tal de realitzar l’emissió en directe des de l’Espai del Peix d’una part del programa de reportatges “España directo” que Televisió Espanyola emet a tot l’Estat mitjançant La 1 i arreu del món a través del canal internacional.

L’objectiu de la connexió que va realitzar la periodista d’aquest programa, Sara Rancaño, va ser poder mostra al públic del magazín “España directo” els valors culinaris de la Gamba de Palamós i aquells elements que la fan diferent a altres gambes que es pesquen al Mediterrani.

La Gamba de Palamós, protagonista del directe
De tots aquests temes en va poder parlar amb el cuiner de l’Espai del Peix, Joan Cuadrat, el qual va oferir als espectadors del programa tres receptes diferents per cuinar la gamba, concretament la més tradicional, a la planxa, però també en tàrtar i com a ingredient principal d’una amanida amb un timbal de gamba.

Previ al directe l’equip del “España directo” també va visitar el Mercat del Peix de la llotja de Palamós, enregistrant imatges de la venda de la gamba i d’altres productes pesquers locals, que van ser emeses durant el directe.

Aquesta és la segona visita d’aquest programa a Palamós que l’agost de l’any 2005 ja va realitzar un reportatge en directe de cuina marinera i música d’havaneres des de S’Alguer. Aquella connexió va fer protagonista l’elaboració d’un bon suquet de peix a càrrec del restaurador local, Xavier Jabato, les tradicions marineres com la del cremat, amb el palamosí Àngel Romero, o bé la cultura de l’havanera amb el grup Port-bo.

“España directo”
El programa magazín “España directo” s’emet de dilluns a divendres, de les 19.35 a les 20.30 h, per La 1 de TVE, i inclou reportatges, històries humanes i connexions en directe sobre temes d’interès general.

Dirigit per Kike Álvarez, el programa compta amb un total de 10 reporters assignats específicament a aquest espai. “España directo” és presentat des de Madrid pel periodista Roberto Leal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat