El proper dimecres tindrà lloc a Palamós una nova edició del prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava”

El proper dimecres dia 7, i com ja és tradicional durant l’agost, l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós organitza el prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau”.

Aquest concert tan especial, dedicat al “príncep de la tenora” i que enguany arriba a la 13a edició, tindrà lloc un any més al parc municipal de l’Arbreda. En aquest indret, a partir de les 22 h, les destacades cobles gironines Montgrins i la Principal de la Bisbal interpretaran un total de quinze sardanes que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona.

Els germans Molina, premi d’Excel•lència Sardanista 2013
Durant el Concert de Sardanes de la Costa Brava de dimecres, i per segon any consecutiu, es farà el lliurament del premi d’Excel•lència Sardanista, que en aquesta edició de 2013 s’atorgarà conjuntament als germans i músics Xavier i Jordi Molina.

Xavier Molina i Membrives, és instrumentista de tenora que estudià amb Ricard Viladesau i Josep Gispert, així com de saxo al Taller de Músics de Barcelona, endut pel seu interés pel jazz. Ha format part de diverses cobles-orquestres, entre elles l’orquestra Els casanoves de Perpinyà i és és l’autor de 14 sardanes. Actualment, és el director de la Cobla Bisbal Jove.

Jordi Molina i Membrives, és també instrumentista de tenora que estudià amb Ricard Viladesau, qui va escriure per a ell i en Josep Gispert la sardana obligada per a dues tenores anomenada Tenores flamejants. La seva formació musical també va incloure el clarinet amb diversos cursos realitzats al Conservatori Municipal de Barcelona.

Component de la Cobla la Principal de Barcelona, Jordi Molina s’incorporà després als Montgrins, ocupant la plaça vacant que havia deixat en Josep Gispert, on s’hi estigué fins al 1996 quan entrà a la Cobla-Orquestra Meravella fins al 1999. Actualment és Director de la Cobla La Flama de Farners, actua com a tenora solista a la Cobla Simfònica de Catalunya i, fins i tot, s’ha dedicat a dissenyar un nou format físic de l’instrument.

És, a més, un destacat compositor amb 62 sardanes i juntament amb els tenores Enric Ortí, Quim Duran, Jordi Paulí, Àlex Vila i el seu germà Xavi Molina, encapçala el Jordi Molina Sextet de tenores, formació estable que es dedica a difondre el coneixement de les possibilitats musicals de la tenora, promovent internacionalment un repertori d’aquest instrument fora de la formació de cobla.

Les entrades per al concert
Les entrades per a poder assistir a aquest concert es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis-; (fins al 8 d’agost) de 9 a 16 h. A més, dimecres dia 8, a partir de les 19 h, s’obrirà el servei de taquilla a l’Arbreda per a la venda d’entrades per al concert.

Els preus de les localitats són de 15 € (numerades) i de 13 € (general), mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 10 € (numerades) i de 8 € (general).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat