El proper dissabte tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega

El proper dissabte 29 de març, a les 12 h del migdia, tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial de la nova piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega.

L’acte serà presidit pels alcaldes dels tres municipis, l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés; l’alcalde de Calonge, Jordi Soler; i l’alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado, acompanyats de les seves respectives corporacions, del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del representant territorial a Girona de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols, així com de diverses entitats i associacions de Palamós, Calonge i Vall-llobrega.

La nova piscina mancomunada es va obrir al públic el passat mes de febrer i durant aquestes setmanes s’ha completat la instal•lació de l’equipament tècnic per a la realització d’exercicis físics en les sales de gimnàstica i de musculació. Actualment aquest modern complex esportiu ja compta amb més de 1300 abonats dels tres municipis.

Primera piscina mancomunada de Catalunya
Aquesta piscina esdevé la primera a Catalunya que s’ha impulsat de manera mancomunada i que ha permès que tres municipis amb consistoris de diferent color polític hagin treballat de manera conjunta per tal d’aconseguir fer realitat un projecte ambiciós que ha de donar servei a una població global d’uns 30.000 habitants.

Complex esportiu de més de 4.000 m2
Aquest complex esportiu es troba situat a la zona del Balitrà Est, dins del terme de Calonge, i a tocar del municipi de Palamós que hi té accés des de l’avinguda de Catalunya.

Es tracta d’una instal•lació de 4.222 metres quadrats que inclou una piscina de 25 x 12 m i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació, bar i restaurant i zona de serveis.

La piscina coberta s’ha construït en un edifici, de planta soterrada, planta baixa i primer pis, minimitzant l’impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com amb una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural.

Amb la construcció de l’equipament també s’ha urbanitzat la part exterior, amb una superfície de 3.755 metres quadrats on s’inclou, tres pistes de pàdel, un ampli aparcament, les zones verdes i els accessos.

Finançament del projecte i gestió
El cost del projecte de construcció de la piscina coberta mancomunada ha estat de 4.490.000 € i el seu termini de construcció de 14 mesos que van finalitzar el passat mes de gener.

El pressupost de construcció del complex esportiu compta amb les aportacions econòmiques de la Diputació de Girona amb 604.338 €; així com de la subvenció aprovada del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya per un import de 797.600 €, que, en aquest darrer cas i per problemes de liquiditat de l’administració catalana, han avançat a parts iguals (400 mil euros) els ajuntaments de Palamós i Calonge, i que la Generalitat retornarà als dos municipis en dotze anualitats, amb els corresponents interessos de demora. La resta del cost del projecte l’aporta l’empresa concessionària de l’equipament.

El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada (concessió d’obra pública a 35 anys) va ser adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses: Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d’equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l’empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per a realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses es van constituir en la societat limitada Esport i Salut Gavarres, que és qui en gestiona la seva activitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat