El pròxim diumenge Palamós celebrarà l’acte festiu de Sant Antoni Abat, ajornat el passat cap de setmana a causa de la pluja

El pròxim diumenge 26 de gener es durà a terme a Palamós la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals. Aquesta proposta tindrà lloc davant l’oficina de Turisme situada al passeig del Mar (al costat del brollador del passeig).

Precisament aquesta activitat tradicional del municipi estava programada pel passat cap de setmana, concretament per al diumenge dia 19 de gener, però a causa de la pluja que va caure aquell dia l’Ajuntament de Palamós es va veure obligat a suspendre els actes i traslladar-los al diumenge vinent.

Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós del dia 26 de gener s’iniciaran a les 12 h del matí al passeig del Mar, amb l’actuació de la formació de música tradicional Brunzit, que oferirà una audició musical amb melodies de composició pròpia, i arranjaments de peces tradicionals emmarcades dins l’àmbit de la Mediterrània.

La benedicció i el “Pa de Sant Antoni”
La benedicció dels animals tindrà lloc a partir de les 13 h del matí, i serà celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria del Mar de Palamós, mossèn Enric Tubert. Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals (13.15 h, aprox) es durà a terme el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat.

Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.

La festivitat de Sant Antoni Abat és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i compta amb la col•laboració de la parròquia de Santa Maria del Mar i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat