El psicòleg, Marc Masip, obrirà demà dijous el programa de conferències de les Jornades d’Educació i Família 2021

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós iniciarà demà, 4 de març, la divuitena edició de les Jornades d’Educació i Família, que enguany tindran lloc durant els tres primers dijous d’aquest mes.

Aquesta proposta té com a principal objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació dels fills, adreçant els seus continguts, principalment, als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

“l’Addicció a pantalles, l’heroïna del segle XXI”
La proposta s’enceta amb la participació del psicòleg i expert en addició a les noves tecnologies, Marc Masip, que durà a terme la conferència titulada “l’Addicció a pantalles, l’heroïna del segle XXI”.

Aquesta activitat, amb entrada gratuïta, s’iniciarà a les 20 h al Teatre La Gorga. En el decurs de la seva xerrada, el psicòleg Marc Masip donarà consells, pautes i recomanacions a pares i educadors, sobre com actuar amb els infants i adolescents que presenten algun tipus d’addicció a les noves tecnologies.

Masip és considerat actualment un referent europeu en el tractament de les addiccions a pantalles. Ha creat un programa de tractament pioner en aquest camp, basat en l’educació pel bon ús dels mòbils, els jocs d’ordinador, o les tauletes. Actualment imparteix sessions formadores a joves, educadors i pares, sobre aquesta temàtica, i participa en nombrosos programes divulgatius de la ràdio i la televisió. És autor del llibre “Desconnecta”.

El programa es completa amb Ousman Umar i Bel Olid
El programa d’aquestes jornades seguirà el dijous 11 de març, amb el conferenciant i fundador de Nasco Feeding Minds, Ousman Umar, que durà a terme la conferència “El camí cap al dret a l’educació”; i tancarà aquesta programació, el dia 18 de març, l’escriptora, professora i traductora, Bel Olid, amb el tema “Coeducació: val més un exemple que mil paraules”.

Totes les conferències programades dins aquesta edició tindran lloc al Teatre La Gorga (c/ de les Notaries), i tenen l’entrada gratuïta, que caldrà reservar prèviament al web: www.lagorga.cat. (és important recordar que l’aforament de La Gorga és limitat, d’acord amb les mesures sanitàries vinculades a la Covid-19).

Inici de les conferències, a les 20 h
L’hora que s’ha establert per a l’inici de cadascuna de les tres conferències incloses a les Jornades d’Educació i Família d’enguany, són les 20 h, avançant d’aquesta manera l’horari emprat en totes les edicions realitzades fins ara, ja que l’activitat s’ha hagut d’adaptar al confinament nocturn, establert dins les mesures per evitar la propagació de contagis per la Covid-19.

Aquesta proposta formativa i divulgativa que és organitzada per l’Àrea municipal de Joventut, s’inclou dins el projecte de Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi, i compta amb la col•laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Dipsalut i el Grup Aceda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat