El Punt Jove de Palamós acull la presentació de l’Agenda Llatinoamericana-2016

El proper dijous 21 de gener, a les 20 h, tindrà lloc la presentació a Palamós de la nova edició catalana de l’Agenda Llatinoamericana-2016. Aquest acte es durà a terme al Punt Jove de Palamós (c/ Santa Marta, 6). Aquesta és una activitat que organitza cada any i durant aquesta època, el Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós i la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana, en col•laboració amb les entitats locals que formen la taula “Palamós Solidari”.

Enguany la presentació de l’Agenda anirà a càrrec de Jordi Ros, membre de la Taula Solidària de Palamós i col•laborador de la Comissió de l’Agenda Llatinoamericana.

A més, l’Entitat Proide Palamós presentarà el projecte on ha destinat els diners recaptats amb la Barraca de Gots de la Festa Major Jove de Palamós 2015. Es tracta concretament del projecte que permetrà equipar d’ordinadors l’escola Signos de Fe de l’assentament humà de Huáscar de San Juan de Lurigancho, annexat a Lima.

Finalment aprofitant aquest acte solidari, es farà lliurament dels diners del Mercat de la Joguina per part de la Taula Solidària de Palamós a l’entitat ASOPEDI pel Programa Integral d’Atenció Especial per a Persones amb Discapacitat d’Aguacatán (GUATEMALA)

La funció solidària de l’agenda
L’acte de presentació de l’Agenda Llatinoamericana permet donar a conèixer a tots els assistents el treball i els objectius d’aquesta publicació, però també la realitat que viuen actualment molts països del tercer món, per als quals va destinada la recaptació econòmica d’aquesta agenda, fent realitat molts dels projectes solidaris que s’hi desenvolupen.

A banda de la funció solidària de recollir fons econòmics per a la col•laboració amb entitats i projectes que treballen per l’ajut als països més pobres, l’Agenda esdevé una eina pedagògica que ens recorda dates i fets significatius relacionats principalment amb la realitat dels pobles més oprimits, o bé les persones que amb el seu treball i esforç han aconseguit fites importants per seguir humanitzant el nostre planeta.

L’Agenda Llatinoamericana-2016 també recull tot un seguit d’articles i escrits realitzats per autors reconeguts i per persones vinculades amb entitats i projectes solidaris que han col•laborat expressament amb aquesta publicació, amb temes que giren entorn la realitat social, medi ambiental i solidària.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat