El reconegut xef català i estrella Michelin, Albert Satregener, nou ambaixador de la Gamba de Palamós

El reconegut xef català, Albert Sastregener, propietari del restaurant Bo.TiC de Corçà, ha estat distingit amb el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós per la seva tasca de promoció i difusió de les qualitats del producte. Una tasca desenvolupada al llarg de la seva destacada trajectòria professional.

L’atorgament del guardó es va realitzar ahir al vespre a l’Espai del Peix de la mà de l’alcalde i el patró major de Palamós i amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós i que es divideixen en barques de pesca del port de Palamós, de restaurants i tavernes, i de distribuïdors peixaters, a banda del Mercat del Peix i de l’Espai del Peix.

Satregener, amb una estrella Michelin des del 2010, ha rebut el reconeixement de mans de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i del patró major de la confraria de la vila, Toni Albalat.

Cal recordar que els germans Roca, del Celler de Can Roca, els xefs Nandu Jubany i Quim Casellas, tots també amb estrella Michelin, van rebre també el reconeixement com ambaixadors de la Gamba de Palamós el 2014, 2015 i 2016, respectivament.

Aquest acte esdevé la proposta prèvia de la 4a edició de la Fira de la Gamba de Palamós que es celebrarà aquest dissabte,10 de juny, durant tot el dia a la llotja del port pesquer palamosí.

La fira té l’objectiu promoure el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la seva qualitat certificada mitjançant la marca. Un segell de qualitat que garanteix la protecció de l’espècie i caladors; assegura el compromís amb els pescadors, peixaters i restauradors; manté l’excel•lència del producte; i, finalment, garanteix la frescor, el sabor i l’origen.

Precisament dos dels més recents ambaixadors de la gamba de Palamós, Albert Sastregener i Quim Casellas realitzaran durant la fira diverses demostracions de cuina en directe acompanyats pel cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué.

La Fira de la Gamba de Palamós compta amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats a comercialitzar-la.

Durant aquesta mostra, de caràcter monotemàtic, es podran fer degustacions elaborades amb gamba de nou establiments participants (entre restaurants i tavernes), que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, entre d’altres. També es podrà tastar el producte estrella de la jornada: la gamba de Palamós, que cuinaran membres de la Confraria de Pescadors de Palamós.

A banda, també s’oferirà una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat