El reconegut xef palamosí Antoni Izquierdo serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2023

El destacat xef palamosí, Antoni Izquierdo, serà nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2023, en reconeixement a la seva tasca constant com a impulsor d’iniciatives culinàries i divulgador gastronòmic, on la gamba i els productes de proximitat han estat sempre referents, tant de la seva cuina com d’aquells espais on ell ha participat, difonent en aquest cas les qualitats i el prestigi de la Gamba de Palamós.

L’acte de lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2023, tindrà lloc dissabte vinent, a les 12:30 h, a la llotja del port pesquer Espai del Peix, en el decurs de la 8a edició de la Fira de la Gamba de Palamós.

L’Ambaixador de la Gamba de Palamós
Antoni Izquierdo va iniciar el seu llarg curriculum vinculat a la cuina a 15 anys, quan va entrar a l’Escola d’Hostaleria de Girona i posteriorment a la de Madrid. Durant els seus primers anys a la professió va fer estades a prestigiosos restaurants de Madrid, San Sebastián o Suïssa. L’activitat al seu restaurant, Mas dels Arcs, l’ha conbinat amb la seva vinculació amb entitats com el del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, que va presidir durant sis anys.

L’any passat Antoni Izquierdo va tancar el seu restaurant Mas dels Arcs després de 52 anys com a referent de la gastronomia palamosina. Actualment, el xef treballa en la seva línia de conserves basada sobretot en diferents tipus de sofregits elaborats, entre altres, amb Gamba de Palamós.

El xef palamosí s’afegeix ara a la llista de prestigiosos cuiners que han rebut el distintiu local d’Ambaixadors de la Gamba de Palamós, com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà; el cuiner i divulgador Pep Nogué, la cuinera Carme Picas, del restaurant El Ginjoler-L’Hort del Rector, de Sant Feliu de Guíxols, o el jove cuiner Guillem Serrat, guanyador de l’edició 2022 del programa televisiu MasterChef Júnior.

Noves certificacions amb la Marca de Garantia
Coincidint amb el lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós, tindrà lloc també l’entrega dels nous certificats a les tres empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia Gamba de Palamós, concretament els restaurants Amicita, de Madrid; i els palamosins Altamar i el restaurant del Càmping Palamós.

Actualment, ja se supera el centenar d’empreses que estan acreditades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que el producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat, és per això que per a aconseguir aquestes certificacions, els restaurants i empreses certificades han hagut de passar prèviament les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors, els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós en els seus establiments.

Fira de la Gamba de Palamós’23
Durant la Fira de la Gamba de Palamós (de les 12 a les 22 h), es podran fer degustacions de gamba a la planxa i de plats elaborats amb aquest destacat referent local, com és el cas dels arrossos amb gamba, les croquetes de gamba o el capuccino de gamba.

Una de les principals novetats de la nova edició de la Fira de la Gamba serà la incorporació dels gelats amb gust de gamba. D’aquesta manera el públic participant podrà degustar el gelat de gamba vermella de Palamós o el gelat d’arròs amb gambes.

A banda de la llotja, la fira també oferirà l’exposició i tast de productes gastronòmics, que diverses empreses del municipi i la comarca exposaran a les casetes que hi haurà ubicades a l’esplanada de la llotja del port pesquer.

El programa també inclou visites guiades a les barques d’arrossegament, que es duran a terme a les 13, 16 i 18:30 h; i visites a la subhasta del peix, ubicada a l’edifici de la llotja, que en aquest cas seran a les 13:30, 16 i 20 h. Totes aquestes activitats seran gratuïtes. La Fira de la Gamba de Palamós comptarà amb amenització musical, que durà a terme a partir de les 12 h, el DJ Falugues; i a les 20 h amb el concert de la formació Sabrina Banfi & Co.

L’escenari de la llotja acollirà diverses propostes durant la jornada. A banda del lliurament dels nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, i del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós; a la tarda es realitzaran dues taules rodones.

A les 17 h tindrà lloc la primera, on es donarà a conèixer la tasca que realitza la Marca de Garantia Gamba de Palamós, mitjançant la qual se certifica l’origen de la gamba i la seva qualitat, i s’impulsa la seva promoció, divulgació i prestigi. La segona de les taules rodones s’iniciarà a les 19 h, on es presentarà el “Pescaturisme”, del qual el port de Palamós compta amb l’única embarcació a Catalunya dedicada a aquesta activitat.

La Fira de la Gamba de Palamós és organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors Palamós, i compta amb el suport de la Diputació de Girona, del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, de l’Organització de Productors Pesquers (OPP) i de Ports de la Generalitat, amb el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

Relacionades per entitat