El reconegut xef Quim Casellas rep el guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós dins els actes de la tercera fira dedicada a aquest producte

Avui divendres 10 de juny ha tingut lloc a l’Espai del Peix, el lliurament al reconegut xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas, del guardó Ambaixador de la Gamba de Palamós, per la seva tasca en la difusió i promoció de les qualitats gastronòmiques d’aquest producte.

Casellas, amb una estrella Michelin des del 2011, ha rebut el reconeixement de mans de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig i de la gerent de la Confraria de Pescadors la vila, Cristina Mañas.

D’aquesta manera el xef Quim Casellas se suma als germans Roca del Celler de Can Roca i el xef Nandu Jubany que van rebre el reconeixement com ambaixadors, el 2014 i 2015, respectivament.

L’acte, celebrat a l’Espai del Peix, també ha servit per fer el lliurament dels certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós als darrers establiments certificats amb aquest distintiu: precisament el restaurant Casamar, però també els hostals Llafranc i La Fosca, les embarcacions Avanza i Perla de Palamós, i, finalment, Peixos Sampera SL.

El lliurament de certificacions i dels distintius ha comptat amb la presència de representants de les empreses que ja estan certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós i que es divideixen en barques de pesca del port de Palamós, el Mercat del Peix, l’Espai del Peix, de restaurants i tavernes, i de distribuïdors peixaters.

Acte previ a la tercera Fira de la Gamba de Palamós
Aquest és l’acte previ a la tercera Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc demà dissabte 11 de juny i durant tot el dia, de les 11 a les 22 h, a la llotja del port palamosí.

La Fira de la Gamba de Palamós té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat, certificada mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Aquesta mostra, de caràcter monotemàtic, compta amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

Durant la Fira es podran tastar degustacions elaborades amb gamba de dotze establiments participants -entre restaurants i tavernes-, i comprar gamba fresca en sis parades del Mercat del Peix. Activitats que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, entre d’altres. També es pot tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós.

Les principals novetats
Precisament amb la voluntat que el visitant rebi la informació sobre el treball que es fa al voltant de la gamba, s’ha apostat per obrir la llotja, és a dir on es fa la subhasta. Un espai que es podrà visitar a les 13 i 19 hores –prèvia inscripció al punt d’informació de la fira- i que comptarà amb uns guies experts en la matèria: pescadors i membres de la Confraria de Palamós que des de fa anys apliquen el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós.

També com a novetat i en la línia de difondre la feina per a la conservació de l’espècie que es fa a Palamós, aquest 2016 s’ha organitzat una jornada tècnica-científica sobre la gestió de la pesca de la gamba. L’activitat es farà el mateix dissabte 11 de juny a l’equipament municipal de la Capella del Carme. Una jornada tècnica-científica que reunirà representants del sector i científics per posar en comú experiències i projectes relacionats amb la pesca de la gamba a Palamós i Maó (Menorca).

Finalment, i per primera vegada, l’ambaixador de la Gamba realitzarà una demostració de cuina en directe i durant el dia de la Fira. Quim Casellas oferirà dos showcookings, a les 12 i a les 18 hores, a L’Espai del Peix.

Aquesta fira monotemàtica que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. La Fira de la Gamba de Palamós compta amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp