El Rumb(A)Palamós arriba a la seva 10a edició i es consolida com el festival referent de la rumba catalana de la Costa Brava

El proper divendres 7 de juliol arriba a Palamós la 10a edició del festival Rumb(A)Palamós, el primer festival de la rumba catalana de la Costa Brava.

Cada divendres del mes de juliol, a les 22.30 h, el festival oferirà un concert gratuït i a l’aire lliure i, enguany també, el dilluns 24 de juliol, coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba, està previst un concert obert de rumba.

La formació musical multipremiada Maruja Limón obrirà el festival el proper divendres 7 de juliol al parc del Convent dels Agustins. El següent divendres dia 14 de juliol, l’essència de la rumba catalana de la mà d’Arrels de Gràcia, oferiran el seu concert en el mateix espai.

La tercera de les propostes del festival, el divendres 21 de juliol, es farà a la plaça de Catalunya amb la formació femenina, fresca i divertida Alaire.

Finalment, tancarà la programació la banda pròpia del festival Rumba(nd) Palamós que faran els hits rumberos per excel·lència, el divendres 28 de juliol a la plaça Catalunya.

Enguany, a més, el dilluns 24 de juliol, coincidint amb el Dia Internacional de la Rumba, es proposa un escenari obert rumbero a nous creadors i artistes locals. L’activitat serà dirigida pel músic Fonso Castillo i es durà a terme a les 20 h a l’escenari fix del passeig del Mar.

Un festival sostenible, de qualitat i de gènere
Rumb(A)Palamós treballa amb tres eixos claus: la sostenibilitat, utilitzant per segon any consecutiu un equipament tècnic altament eficient que permet mantenir la qualitat tècnica dels concerts consumint el mínim d’energia possible per aconseguir zero emissions de CO2 en el consum energètic.

En segon lloc, la qualitat artística, portant a l’escenari els millors grups d’aquesta disciplina a Catalunya; i en tercer lloc, el de gènere, buscant sempre que sigui possible la paritat en la seva programació cosa complicada en un gènere on predominen les formacions masculines però que el festival Rumb(A)Palamós ha procurat en totes les seves edicions.

Rumb(A)Palamós és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

La direcció artística corre a càrrec de Roger Vival (Dmusical) i la producció tècnica de zero emissions a càrrec de Joan Artigas (ecologic.com).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp