El secretari d’Immigració de la Generalitat visita Palamós interessat per conèixer l’activitat informativa i formativa que des del municipi s’organitza per a les persones nouvingudes

El secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha visitat aquest matí Palamós, interessat per conèixer l’activitat que es realitza des del Servei municipal de Ciutadania i Immigració.

Amorós ha estat rebut per la regidora d’Ensenyament, Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, Natàlia Casellas. La visita s’ha iniciat amb una reunió conjunta on s’ha exposat la tasca que en l’àmbit d’immigració té lloc a Palamós i, posteriorment, s’ha realitzat una visita a les dependències de l’Aula d’Aprenentatge, l’equipament municipal on tenen lloc les sessions informatives i formatives adreçades a persones nouvingudes al municipi organitzades pel Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós.

El secretari d’Immigració de la Generalitat acompanyat per la regidora i el personal tècnic de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania de Palamós, ha estat present en una de les classes on tenen lloc les sessions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Oriol Amorós i la regidora Natàlia Casellas han parlat amb els alumnes participants d’aquestes sessions, interessats per conèixer la seva valoració personal d’aquestes jornades informatives i formatives, així com saber les necessitats que tenen aquest col•lectius.

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, ofereix informació i orientació a les persones nouvingudes cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

Des d’aquest servei es realitza també el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, es coordinen programes formatius i/o la seva derivació a serveis especialitzats, i s’ofereix assessorament jurídic.

També s’organitzen activitats que pretenen fomentar la millora de la cohesió social i la convivència, com és el cas de la Mostra de Cuines del Món. En l’àmbit informatiu i formatiu s’organitzen les sessions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, així com els cursos de formació sobre coneixements laborals adreçats a persones nouvingudes.

El Servei de Ciutadania i Immigració de Palamós es troba ubicat a l’edifici del Centre Cívic Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera, 31). El seu horari d’oficina és de dilluns a divendres de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat