El Servei d’Acollida i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós inicia una nova edició del projecte Rossinyol

A mitjans d’aquest mes de novembre Palamós va iniciar una nova edició del projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva”, que s’allargarà fins a finals del mes de maig de l’any que ve.

Es tracta d’una activitat d’extensió universitària mitjançant la qual s’ha creat una xarxa de dinàmiques entre estudiants de la UdG (mentors) i alumnes dels centres de Palamós, amb l’objectiu de potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels infants, principalment nouvinguts al municipi, mitjançant la realització d’activitats que facilitin el coneixement de l’entorn, a través d’activitats alternatives d’oci, i poder reforçar la llengua catalana.

El passat dia 16 de novembre es va dur a terme l’acte d’inici del projecte, moment en el qual les noies i els nois de Palamós que hi participen es coneixen amb els seus respectius acompanyants de la Universitat de Girona. La presentació va comptar també amb la presència de la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Yolanda Aguilar; del director del projecte Rossinyol, Jordi Feu; i de la coordinadora pedagògica de l’IES Palamós, Montse Marcó.

EL PROJECTE ROSSINYOL A PALAMÓS
Aquest projecte que es porta a terme a diversos municipis de les comarques gironines, s’ha engegat a Palamós des del Servei municipal d’Acollida i Ciutadania, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social, en coordinació amb l’IES Palamós i en conveni amb la Universitat de Girona.

El projecte Rossinyol s’ha engegat a Palamós amb la participació de set joves escolaritzats entre 1r i 4t d’ESO a l’IES Palamós, i que fa relativament poc que han arribat al municipi. En aquest cas els alumnes participants tenen entre 11 i 15 anys i són procedents d’Hondures, Equador, República Dominicana i Brasil.

Durant el curs 2012-2013 els alumnes que participen d’aquest projecte realitzaran activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Totes les activitats es realitzen fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana).

Els alumnes de la UdG que realitzaran l’activitat de mentors han rebut una formació expressa per dur a terme aquest projecte, del qual es farà un seguiment acurat per part de les tres institucions vinculades directament: Universitat de Girona, l’Ajuntament de Palamós a través del Servei d’Acollida i l’IES Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat