El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós inicia una nova edició del projecte Rossinyol

Aquest mes de desembre s’ha posat en marxa a Palamós una nova edició del projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva”, que s’allargarà fins a finals del mes de maig de l’any que ve.

En aquesta ocasió la presentació de la nova edició del projecte s’ha fet amb grups reduïts i per centres participants, seguint els protocols establerts per a la prevenció de contagis de la Covid.

El projecte Rossinyol a Palamós compta enguany amb la participació de set joves mentorats de menys de 16 anys, estudiants d’ESO al municipi, alguns alumnes de l’Aula d’Acollida i altres del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas, que fa relativament poc que han arribat al municipi. En aquest cas els alumnes participants són procedents de Cuba, Uruguai, República Dominicana, Marroc (2), Moldàvia i Filipines.

Els set estudiants de la UdG que faran l’activitat de mentors, han rebut una formació expressa per dur a terme aquesta funció.

Aquesta proposta esdevé una activitat d’extensió universitària mitjançant la qual s’ha creat una xarxa de dinàmiques entre estudiants de la UdG (mentors) i alumnes dels centres (mentorats), amb l’objectiu de potenciar la inclusió social, la ciutadania activa i el desenvolupament personal dels alumnes que participen en el projecte, i mitjançant la realització d’activitats que facilitin el coneixement de l’entorn, del municipi on viuen, així com de l’ús social de la llengua catalana.

A partir de la presentació realitzada les parelles ja poden fer les trobades que vulguin (també de manera telemàtica si el confinament ho marca).

Durant el curs 2020-2021 els alumnes que participen d’aquest projecte faran activitats lúdiques-culturals programades pels voluntaris universitaris que els acompanyaran en totes elles. Les activitats programades es realitzen fora d’horari escolar (tardes i caps de setmana) amb un mínim de tres hores setmanals.

El projecte Rossinyol “Mentoria per a una societat inclusiva” es porta a terme en diversos municipis de les comarques gironines.

En el cas de Palamós l’activitat és coordinada des del Servei de Ciutadania i Immigració, depenent de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, en col•laboració amb l’INS Palamós i en conveni amb la Universitat de Girona; i la Fundació Girona, Universitat i Futur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp