El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós ja està en funcionament

L’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Palamós ja disposa del Servei d’Igualtat, que ha començat a treballar en les darreres setmanes. Aquest servei, amb regidoria pròpia, neix amb l’objectiu de desenvolupar accions, des del mateix i/o en coordinació amb altres serveis i entitats municipals, per promoure la igualtat de gènere al municipi, una igualtat de drets, de tracte i d’oportunitats.

Des del servei s’ha començat a treballar en la realització d’un estudi i diagnòstic per conèixer tot el que s’ha dut i s’està duent a terme al municipi en temes d’igualtat, ja sigui des del mateix ajuntament com des de les entitats locals. L’estudi permetrà definir una línea estratègica i les futures actuacions a seguir.

Es preveu que a finals d’aquest any es pugui obrir al públic l’oficina del Servei d’Igualtat per a oferir el servei d’atenció presencial.

També està prevista la creació d’una comissió d’igualtat municipal, com la realització de campanyes de sensibilització de dies commemoratius

El Servei d’Igualtat estarà ubicat al carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 12 de Palamós, en el mateix espai on hi haurà també els serveis d’Acció Social i Ciutadania de l’ajuntament. El seu telèfon és el 972313182 i el correu electrònic: igualtat@palamos.cat.

Les línies estratègiques del Servei d’Igualtat
El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós neix amb els objectius de potenciar la xarxa i les sinergies entre els serveis, entitats i la ciutadania de Palamós; treballar per incorporar la perspectiva de gènere a les actuacions que es duguin a terme al municipi, com també sensibilitzar i prevenir violències masclistes (en totes les seves formes i àmbits), la desigualtat de gènere, la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i la LGTBIfòbia.

A més, també vol donar suport i assessorament a qualsevol entitat, servei, centre educatiu formal i no formal en matèria d’igualtat i, finalment, treballar per desenvolupar un futur Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes municipal.

Cal destacar que una part del finançament d’aquest servei és aportada pel Ministerio de Igualdad, Secretaría de Estado de Igualdad y contra la violencia de genero, a través del Pacto de Estado contra la violencia de genero.

Palamós se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI
Palamós es va sumar ahir diumenge (28/06/2020) a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, amb la participació de tots els grups polítics representants al consistori i representants del col•lectiu LGBTI, amb la penjada de la bandera representativa d’aquest col•lectiu al balcó de l’ajuntament i la realització d’un vídeo, que es va difondre per les xarxes socials.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat