El teatre auditori La Gorga de Palamós acull la XII Trobada Internacional de Corals d’Adults

El teatre auditori La Gorga de Palamós presentarà el proper dissabte 17 de novembre, a partir de les 19 h, la XII Trobada Internacional de Corals d’Adults, organitzada per la Societat Coral el Progrés, amb la col•laboració de Joventuts Musicals de Palamós i el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Aquest concert s’emmarca dins les activitats que el municipi organitza cada any amb motiu de la proximitat de la festa de Santa Cecília que se celebrarà el dia 22 de novembre.

TRES CORALS PARTICIPANTS
Un cop més aquest concert, totalment gratuït, permetrà gaudir de tres corals de gran qualitat. Enguany les formacions convidades seran: la Coral Bella Quirze Band de Sant Quirze del Vallès, i la Canta Canta de Perpinyà (Catalunya Nord). Aquest cartell es complementarà amb la participació de la coral amfitriona de l’acte, El Progrés de Palamós.

Les tres formacions corals participants a la XII Trobada Internacional de Corals d’Adults oferiran un magnífic i variat repertori de cançons de diversos estils i èpoques, destacant obres clàssiques, cançons tradicionals, negre espiritual i gospel.

La Trobada de Corals d’Adults, es va iniciar fa dotze anys amb l’objectiu de seguir potenciant la gran afició dels palamosins pel cant coral, fomentada a Palamós per entitats tan veteranes com la Coral El Progrés. Al llarg de la seva història aquest concert coral ha comptat amb la participació de corals franceses, andorranes, italianes, alemanyes, de l’Estat espanyol i d’arreu de Catalunya.

LA CORAL EL PROGRÉS- 115 ANIVERSARI
La coral El Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897 enguany celebra el seu 115 aniversari.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado o Lourdes Valls. Actualment la direcció és a càrrec de Kevin Hepworth i Guillem Batllori.

El cor està formada per una trentena de cantaires que ofereixen repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes, sardanes i també cançons modernes, cors d’òpera i cançons tradicionals d’altres països. La coral El Progrés és membre de la FCEC i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

De l’activitat musical de la coral fora del municipi es destaquen actuacions a Vinaròs (l’any 2003), Huelva (l’any 2001), a Ceret (França) la primavera de 2004, diversos concerts a Alemanya; i en els darrers anys, al Festival Internacional Media Valle Canta de Lucca (la Toscana), i al Festival Nazionale della Polifonia e del Folklore a la Ligúria, tots dos a Itàlia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat