El Teatre La Gorga programa el concert de la cantant senegalesa Mariaa Siga, en la commemoració al municipi del Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents

Avui, 24 de gener, és el Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents. Per aquest motiu l’Àrea de Cultura organitza el concert de la reconeguda cantant senegalesa, Mariaa Siga, que amb aquest objectiu i amb el suport de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, ha programat al Teatre La Gorga per dissabte vinent, 28 de gener, a les 19:30 h.

En aquest espectacle es presentarà el disc de Mariaa Siga “Asekaw”, que vol dir dona amb llengua diola. Aquest treball inclou temes socials, de sensibilització sobre els problemes quotidians com la soledat, la salut, els nens del carrer, o els conflictes generacionals i, per descomptat, el tema referent vinculat als drets de les dones. Les persones interessades a poder assistir al concert poden adquirir les seves entrades al web: lagorga.cat. El preu de les localitats és de 6 euros.

Mariaa Siga ha guanyat tots els principals reconeixements musicals del seu país la qual cosa li ha permès participar en concerts no només al Senegal sinó també en l’àmbit internacional. A França, aquesta jove cantant va seduir especialment el món del reggae, i per això va ser seleccionada en la selectiva llista de dones artistes internacionals de l’any, per a la nova campanya de les “Victoires du Reggae 2020”. En aquest país també va participar en el programa televisiu “The Voice”.

La seva música té una fusió d’estils musicals. Canta amb diola (la seva llengua materna Casamnce–Senegal) i uneix ritmes propis (diolas), amb blues, folk, jazz i reggae. El projecte artístic d’aquesta cantant senegalesa compta amb el suport del African Culture Fund (ACF), i la seva música esdevé un missatge poderós i referent per als joves africans.

Dia Mundial de la Cultura Africana
Avui, 24 de gener, se celebra el Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents, amb l’objectiu de promoure les nombroses i vibrants cultures del continent africà i de les diàspores africanes arreu del món.

Aquesta commemoració al municipi posa en valor i contribueix a donar a conèixer i reconèixer aquesta diversitat cultural, perquè es respecti, i al final, serveixi per a la millora de la cohesió social, de la convivència i la inclusió de les persones d’origen africà residents al municipi al conjunt de la societat catalana, a la vegada que s’incorporen expressions culturals d’aquestes persones a les programacions d’activitats del municipi, en una fórmula d’enriquiment mutu.

A Palamós hi ha un centenar de persones d’origen africà sud-saharià de vuit països diferents: Gàmbia, Mauritània, Senegal, Somàlia, Costa de Marfil, Guinea, Mali i Nigèria. També hi ha unes 755 persones del Magreb (Marroc i Algèria).

Associació Sociocultural Africana de Palamós
Fa aproximadament uns deu anys que es va constituir l’Associació Sociocultural Africana de Palamós, formada per una cinquantena de persones de diversos països de l’Àfrica Sud-sahariana. Aquesta associació rep el suport del Servei Municipal de Ciutadania i Immigració, i funciona com a espai de trobada i plataforma d’ajuda per a les persones d’aquest origen que van arribant al municipi, fomentant i facilitant la seva inclusió en la vida quotidiana de Palamós.

Des d’aquesta entitat palamosina es desenvolupen reunions internes mensuals, participen en celebracions i activitats municipals i, per altra banda, col·laboren amb altres entitats i organitzacions per treballar conjuntament per al municipi la millora de la convivència.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp