El Teatre La Gorga se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents

La formació musical Kaïro Band.

Demà dimecres 24 de gener, es commemora el Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents.

Per aquest motiu l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha programat al Teatre La Gorga, dissabte vinent 27 de gener, a les 19:30 h, el concert “Compartir de la Cultura de Casamance”, a càrrec de la formació Kaïro Band, que impulsa un projecte artístic social que neix a Casamance per donar a conèixer l’art i la cultura d’aquesta regió del sud del Senegal, i ajudar els desfavorits a través de la música.

Les localitats per a poder assistir a aquest espectacle es poden adquirir al web: lagorga.cat. El preu de les localitats és de 12 euros per a l’entrada general, i de 8 euros per a la reduïda.

El grup Kaïro Band està format per vuit músics liderats per l’artista, cantant i compositor “Black White”, promotor de la cultura Diola. Aquesta formació musical interpreta en els seus concerts, ritmes tradicionals de la regió africana de Casamance, amb la barreja d’altres sons i influències com l’afrobeat o el reagge, fomentant mitjançant la música i les arts escèniques el missatge “Kaïro”, que significa pau i amor.

Amb motiu d’aquest concert commemoratiu, el Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós distribuirà entrades gratuïtes entre els col·lectius africans presents al municipi, amb l’objectiu de fomentar el coneixement dels equipaments i serveis amb els quals compta Palamós i més concretament, en aquest cas, de les propostes escèniques que s’inclouen en la programació anual del Teatre La Gorga.

Dia Mundial de la Cultura Africana

El 24 de gener, se celebra el Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents, amb l’objectiu de promoure les nombroses i vibrants cultures del continent africà i de les diàspores africanes arreu del món.

Aquesta commemoració al municipi posa en valor i contribueix a donar a conèixer i reconèixer aquesta diversitat cultural, perquè es respecti, i al final, serveixi per a la millora de la cohesió social, de la convivència i la inclusió de les persones d’origen africà residents al municipi al conjunt de la societat catalana, a la vegada que s’incorporen expressions culturals d’aquestes persones a les programacions d’activitats del municipi, en una fórmula d’enriquiment mutu.

A Palamós hi ha un centenar de persones d’origen africà sud-saharià de vuit països diferents: Gàmbia, Mauritània, Senegal, Somàlia, Costa de Marfil, Guinea, Mali i Nigèria. També hi ha unes 760 persones del Magreb (Marroc i Algèria).

Associació Sociocultural Africana de Palamós

Fa aproximadament uns deu anys que es va constituir l’Associació Sociocultural Africana de Palamós, formada per una cinquantena de persones de diversos països de l’Àfrica Sud-sahariana.

Aquesta associació rep el suport del Servei Municipal de Ciutadania i Immigració, i funciona com a espai de trobada i plataforma d’ajuda per a les persones d’aquest origen que van arribant al municipi, fomentant i facilitant la seva inclusió en la vida quotidiana de Palamós.

Des d’aquesta entitat palamosina es desenvolupen reunions internes mensuals, participen en celebracions i activitats municipals i, per altra banda, col·laboren amb altres entitats i organitzacions per treballar conjuntament per al municipi la millora de la convivència.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

08/07/2024

Relacionades per entitat