El Teatre La Gorga va acollir ahir la commemoració central del Dia Internacional de les Dones

Ahir dilluns, 8 de març, el Teatre La Gorga va acollir l’acte commemoratiu central del Dia Internacional de les Dones, en una programació de propostes que a Palamós es va iniciar el passat dijous dia 4 de març, que s’allarga fins demà dimecres, 10 de març, i que ha tingut com a temàtica protagonista la mirada feminista que se li pot donar a la “maternitat (o no)”.

L’acte central es va iniciar a les 19 h, amb la projecció de la performance teatralitzada que va preparar per a l’ocasió la formació local Gespa Teatre, protagonitzada per un total de vuit actrius.

Tot seguit va ser el torn per a poder presentar la iniciativa del Club Lila, que s’impulsa des del Punt Jove de Palamós, i que va incloure una conversa teatralitzada entre dues de les integrants d’aquest Club. Posteriorment, una representació de les regidores del consistori Palamosí, va reflexionar amb mirada feminista sobre que és i que es vol que sigui la maternitat.

El programa va tenir el seu punt més destacat amb la lectura del manifest del 8M, que va realitzar la coordinadora de llevadores del SSIBE-Hospital de Palamós, Gabriela Pérez-Noceti.

L’acte central d’aquesta programació es va tancar amb la representació artística d’una peça musical que varen realitzar les integrants del Club Lila, de Palamós.

Programació d’activitats commemoratives
El programa d’actes a Palamós al voltant del Dia Internacional de les Dones, es va obrir el passat dia 4 de març, amb un taller-conte adreçat a infants, que va organitzar la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, i que es va poder seguir de manera virtual mitjançant la plataforma Zoom. Precisament a la Biblioteca també es pot veure durant aquests dies l’exposició amb temàtica femenina “El dret per l’oportunitat de viure”, de l’Institut Català de les Dones; així com un ampli recull bibliogràfic sobre les maternitats.

El divendres 5 de març, l’espai de debat, treball i acció feminista, Club Lila, va obrir les seves portes a dones i homes a partir de 13 anys, per a poder proposar i impulsar iniciatives feministes dins el municipi. La trobada es va realitzar a l’espai municipal de les galeries Carme. La programació d’activitats va seguir el dissabte dia 6 de març, amb la representació al Teatre La Gorga de l’obra “De mares i filles”.

Cicle especial als Cinemes Arinco
Els Cinemes Arinco de Palamós també s’han sumat a la iniciativa, i durant aquests dies realitzen una programació especial inclosa dins el Cicle Dia Internacional de la Dona. Les projeccions de pel•lícules amb el foment de la igualtat de gènere com a protagonista, es va iniciar el passat dia 5 i s’allarga fins demà dimecres 10 de març.

Aquest cicle ha permès veure films com “Las Hijas de Cynisca”, que va comptar amb una presentació i col•loqui a càrrec del Grup Feminista de Palamós i Calonge; o la pel•lícula australiana “I am Woman”, que va ser presentada a la sala per la mezzosoprano Titon Frauca.

Diumenge passat va ser el torn per la projecció del documental “Singled [Out]”. Aquesta sessió va comptar amb la presència de les directores del film, Mariona Guiu i Ariadna Relea que van presentar la pel•lícula i participar en el col•loqui posterior.

I per finalitzar, demà dimecres, 10 de març a les 19 h, els Cinemes Arinco acolliran la projecció de “The Glorias”. Aquest film mostra la història de la periodista, activista i feminista Gloria Steinem, i el seu influent viatge des dels seus anys de joventut a l’Índia fins a convertir-se en un rol indispensable en el moviment pels drets de les dones en els anys 60 i la històrica Conferència Nacional de les Dones el 1977.

La programació d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es complementarà el dia 18 de març amb la conferència “Coeducació: val més un exemple que mil paraules”, que realitzarà, l’escriptora, professora i traductora, Bel Olid, i que s’inclou dins la divuitena edició de les Jornades d’Educació i Família. Aquesta xerrada es realitzarà a partir de les 20 h, al Teatre La Gorga (cal reserva prèvia a www.lagorga.cat).

Aquests actes commemoratius han estat coordinats per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració de l’Institut Català de les Dones, el Club Lila de Palamós, Gespa Teatre i els Cinemes Arinco. Cal destacar també que l’Agrupament Escolta Palamosí, i Càritas Palamós i St. Joan, han programat tallers amb dinàmiques del 8M i el seu significat, que aquestes entitats treballen a nivell intern amb els seus integrants.

Totes les iniciatives que s’han dut a terme, van sorgir de la trobada d’entitats locals per treballar el 8M que es va realitzar el passat mes de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat