El xef Quim Casellas, estrella Michelin, conduirà show-cookings de l’Espai del Peix durant aquest estiu

La col•laboració entre l’Espai del Peix i el reconegut xef empordanès Quim Casellas segueix ben activa, i en aquest treball conjunt s’ha posat en marxa una nova proposta mitjançant la qual el cuiner, estrella Michelin i propietari del restaurant Casamar, de Llafranc, conduirà els show-cookings que es programin a l’Espai del Peix durant aquest estiu.

L’objectiu és el d’apropar a la ciutadania el peix fresc desembarcat als ports de la Costa Brava, posant en valor la seva qualitat, i per a fer-ho se servirà d’alguns dels plats tradicionals però també de la seva visió de la cuina, plena de maridatges, de colors i sabors.

Durant aquest estiu Quim Casellas i el seu equip es fan càrrec de la realització d’aquests show-cookings que tenen lloc a l’Espai del Peix coincidint principalment amb els divendres i dissabtes, a les 20 h, donant a conèixer les espècies, les tècniques de pesca amb les que s’han pescat i les receptes que el xef ha triat per a cada ocasió.

La cuina de Quim Casellas destaca per utilitzar productes de proximitat i evidentment el peix o el marisc del litoral gironí no falta mai en les seves propostes gastronòmiques. Aquesta vinculació amb el sector i el producte pesquer, va ser reconeguda l’any 2016, on l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, el varen guardonar com Ambaixador de la Gamba de Palamós.

En aquesta tasca que el xef fa de promoció i divulgació de les espècies pesqueres locals, cal destacar també l’estrena, diumenge passat, del programa de TV3 “La mar de bé”, on Quim Casellas apropa a l’espectador tots els secrets del món del peix de la Costa Brava d’una manera propera, divulgativa i amena.

Show-cookings a l’Espai del Peix
Els show-cookings son activitats de degustació de plats a base de peix fresc, acompanyades per vi de les caves Peralada i cervesa Inedit Damm. Durant els mesos de juliol i agost, l’Espai del Peix dedica els divendres a la Cuina marinera, amb quatre plats; i els dissabtes programa la Nit dels sentits, amb cinc plats.

Els tiquets es poden adquirir a la plataforma de venda online del museu de la pesca https://tickets.museudelapesca.org

Amb aquesta col•laboració l’Espai del Peix vol demostrar com totes les espècies desembarcades i comercialitzades als ports pesquers poden arribar als consumidors, sempre que estiguin tractades de la manera adequada i que el preu no pot ser un escull per a ser conegudes i consumides.

L’Espai del Peix, aquest any compleix 10 anys com a centre de referència de la cultura del peix fresc desembarcat al port de Palamós. Amb ell el Museu de la Pesca, apropa el peix a diferents públics, tant els escolars, com els familiars i turistes, posant èmfasi a les espècies amb un baix cost que arriba a les llotges de la Costa Brava.

Les activitats de l’Espai del Peix s’ha reiniciat tan bon punt s’ha reprès també l’activitat de la restauració, amb aforament limitat i amb les mesures preceptives pertinents.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat