Els alumnes de cuina i gastronomia de l’IES Baix Empordà visiten l’Espai del Peix, a Palamós

Una vintena d’alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia de l’IES Baix Empordà, a Palafrugell, han visitat aquest matí (23/01/14) l’Espai del Peix amb l’objectiu de conèixer de prop la cuina marinera tradicional.

Aquesta activitat ha estat dirigida pels cuiners de l’Espai del Peix acompanyats dels professors responsables d’aquest cicle formatiu, els quals han mostrat als joves estudiants els secrets de la cuina del peix realitzant un taller de cuina tradicional marinera, de reconeixement d’espècies i les seves propietats culinàries.

Mitjançant aquesta experiència formativa els alumnes de l’IES Baix Empordà han conegut la cuina marinera, els seus principals ingredients, la tipologia de peix, la preparació dels plats, els sistemes de cocció i l’elaboració de les principals receptes.

Els tallers realitzats també han fet incidència a la seguretat alimentària en la manipulació dels productes o bé a la importància d’incorporar el peix a la dieta destacant els seus valors nutricionals.

Aquests tallers realitzats avui amb els alumnes palafrugellencs, i sota el nom de “Aula del Gust” i “Joves cuiners a bord”, formen part de les activitats pedagògiques i formatives que es realitzen a l’Espai del Peix mitjançant els quals poder difondre el producte pesquer, la gastronomia i la cuina marinera.

L’Espai del Peix, a Palamós, esdevé un equipament cultural, pedagògic i gastronòmic com un clar exemple de nous recursos que possibiliten promoure i incentivar econòmicament el sector pesquer, i en el seu cas contribuint de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós, esdevenint un centre d’interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp