Els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida, a Palamós, reben formació pràctica i professionalitzadora a diversos serveis municipals

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquest mes, tallers de formació pràctica i professionalitzadors per als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), que s’imparteixen durant aquest trimestre des de diverses àrees municipals.

L’objectiu de l’activitat és el de poder potenciar activitats formatives adreçades a aquests joves estudiants aportant-los valors educatius que els ajudin a incentivar i dirigir propostes professionals de futur.

Els tallers formatius
Dins de la programació habitual de la UEC, els nois i noies treballen en tallers que busquen donar una formació bàsica general en temes de manteniment d’edificis i d’atenció al client i cuina. Durant el primer i el tercer trimestre del curs, aquest grup d’alumnes realitzen tallers de fusteria, construcció, pintura i atenció al client.

En un dels tallers formatius que s’han organitzat durant aquest segon trimestre del curs hi participa el Servei de Brigada Municipal, que aporta tècnics especialistes per a poder impartir als alumnes de la UEC un mòdul pràctic d’electricitat.

En aquesta activitat el personal oficial d’aquest servei ensenya al grup aplicacions sobre aquesta temàtica així com la introducció al muntatge i manteniment d’instal•lacions elèctriques en els edificis.

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós també compta la col•laboració de l’Espai del Peix on es realitzen, setmanalment i per aquests alumnes, tallers de cuina conduits pels professionals d’aquest equipament cultural del municipi.

En aquest àmbit formatiu cal destacar per últim I’activitat de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, mitjançant la qual es dóna la possibilitat als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida a poder col•laborar, acompanyats d’un tutor, en tasques de reforç del personal de la biblioteca.

La Unitat d’Escolarització Compartida
La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) és un recurs educatiu extern als instituts del municipi que organitza l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós amb l’objectiu de reforçar el procés educatiu de joves del municipi de 14 i 15 anys amb dificultats d’adaptació al medi escolar.

L’Ajuntament de Palamós organitza la UEC del municipi, des de fa 15 anys, en virtut d’un conveni amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat, aportant els recursos humans, l’espai, els recursos materials i el projecte pedagògic.

L’ensenyament es reparteix entre el centre de procedència, al que continuen assistint en horari de migdia i la UEC, on reben formació en horari de matí.

A la UEC s’imparteix una formació més pràctica i professionalitzadora i, paral•lelament, es treballen aspectes per reforçar els continguts curriculars bàsics i per afavorir la socialització de l’alumnat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat