Els carrers de Palamós acolliran un any més la proposta “Tu Tries!”, la festa dedicada a la cultura tradicional i popular catalana

La cultura popular i tradicional catalana es tornarà a donar cita a Palamós aquest proper dissabte, 15 d’octubre, amb la realització de la 16a edició de la proposta “Tu Tries!”, que organitza l’Associació Cultural Colla Gegantera de Palamós, amb la col•laboració de l’Ajuntament de la vila.

Enguany el programa d’activitats, totes elles gratuïtes, comptarà amb la participació un any més de formacions musicals d’arrel tradicional encapçalats pels grallers de Palamós.

Cercavila i mostra de balls populars reusencs
El tret de sortida del “Tu Tries!” tindrà lloc el dissabte a les 18 h, amb una cercavila d’elements festius amb balls i música que comptarà amb la participació de tots els grups participants.

L’itinerari començarà a la plaça dels Arbres i recorrerà diversos carrers del centre de la vila. A partir de les 20 h, i de retorn a la plaça dels Arbres tindrà lloc una àmplia mostra de balls populars.

Per a aquesta edició és previst una mostra del Ball de Galeres i del Ball de Pastorets, amb tradició a la ciutat de Reus.

Són dos balls del seguici festiu de la capital del Baix Camp. La primera referència al ball de Galeres data del 1733 i se sap que va participar activament en les festes reusenques dels segles XVIII i XIX. Representa l’enfrontament entre quatre naus cristianes i quatre naus turques.

El Ball de Pastorets també forma part del seguici de la festa major i es presenta com una variant del ball de bastons, però alhora s’acompanya de parlaments amb un clar component satíric. El quadre el formen catorze balladors, entre els quals es destaquen el Majoral i el Rabadà. La referència més antiga de la sortida d’aquest ball és del 1725.

Cloenda amb el Corretaskes i el grup Els Vinardells XXL
La darrera proposta del “Tu Tries!” arribarà el dissabte a partir de les 22 h amb el fi de festa, que té lloc cada any amb el Corretaskes. El recorregut anirà acompanyat dels Vinardells XXL, un grup de grallers del Penedès que oferirà ritmes de ball de gralles amb un nou format musical. Aquest itinerari musical passarà per algunes de les tavernes del barri vell de Palamós.

Els Vinardells són un grup de grallers del Penedès nascut l’any 2004. Aquesta formació musical combina els ballables de sempre (pasdoble, vals, etc.) amb adaptacions de temes moderns que no són propis del repertori graller. Així, s’hi poden sentir des de temes de rock català fins a hits de la música disco.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat