Els escolars del municipi proposen noves formes de promocionar i donar a conèixer Palamós com a destinació turística i sostenible

El Teatre La Gorga ha acollit aquest matí l’acte de presentació de les sis propostes seleccionades entre les presentades al projecte educatiu TurisTIC Challenge Palamós, on els alumnes dels cursos de 5è i 6è de tots els centres educatius de primària del municipi, proposen noves formes de promocionar i donar a conèixer Palamós com a destinació turística i sostenible, i des dels àmbits del patrimoni cultural, l’entorn natural i el turisme actiu.

Aquesta proposta és una iniciativa de la Fundació Creativació, que supervisen les àrees d’Ensenyament i Turisme de l’Ajuntament de Palamós, i que compta amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

En total 202 alumnes de les escoles: La Vila, Vila-romà, La Salle i Vedruna, han participat d’aquesta iniciativa que té l’objectiu de motivar els joves escolars en la creació de projectes innovadors per convertir el municipi de Palamós en una referència del turisme sostenible, actiu i inclusiu, emprant la creativitat i els avantatges de les noves tecnologies.

Les sis propostes seleccionades presenten diverses accions que, amb l’ajuda de les noves tecnologies, activen recursos, informacions o jocs, que permeten interactuar amb el municipi, per a poder-lo conèixer i implicar-se en la cura del seu entorn. En són exemples un joc que amb la base del Trivial i anomenat Gambabot, permet fer una aproximació a la història, el paisatge, la gastronomia o les tradicions de Palamós, fomentant el seu coneixement i els seus valors turístics.

Una altra dels projectes presentats és la que incentiva la sostenibilitat en la pràctica del submarinisme, aplicant descomptes en els serveis que requereix la pràctica d’aquest esport per a les persones que durant l’activitat recullin les deixalles que es trobin sota aigua.

També s’inclou, entre altres, la proposta “Palamós cada cop més verd”, que incentiva la realització d’activitats populars a l’aire lliure on difondre la necessitat de mantenir nets els espais naturals, recuperar-los amb accions populars per al gaudi de tots i com a valor turístic, conscienciant la ciutadania per al respecte per al medi ambient.

El projecte educatiu TurisTIC Challenge Palamós ha comptat amb una sortida conjunta de tots els alumnes participants que va tenir lloc el passat 17 de maig a la platja de la Fosca i a Castell, on els escolars varen realitzar una ruta geolocalitzada a través d’una aplicació amb Ipad, completant dues gimcanes mitjançant les quals varen poder agafar idees per acabar de dissenyar les seves propostes.

Durant les darreres setmanes els alumnes han treballat a classe, juntament amb els seus professors i professores, cadascuna de les propostes que avui s’han presentat al Teatre La Gorga.

L’objectiu de les àrees d’Ensenyament i Turisme de l’Ajuntament de Palamós és el de poder aplicar progressivament al municipi, les diverses propostes seleccioinades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat