Els estrelles Michelín Joan Roca, Paco Pérez o Nandu Jubany centraran demà el protagonisme de les jornades “Palamós Gastronòmic”

L’activitat “Palamós Gastronòmic”, que té lloc durant tot aquest mes, tindrà demà dimecres 17 d’octubre una de les activitats centrals del seu ampli programa, amb la realització de la Jornada titulada “Intercanvi d’experiències professionals en gastronomia i territori”.

A partir de les 9 del matí i fins a les 19 h de la tarda el centre d’interpretació i aula gastronòmica de l’Espai del Peix (edifici de la llotja del port de Palamós) acollirà aquesta jornada que té com objectiu facilitar l’intercanvi d’experiències amb cuiners de renom, així com amb productors i agents econòmics i socials del territori. Aquesta activitat posarà damunt la taula experiències sobre models similars de cuina, amb un receptari basat principalment en el peix i marisc, aprofundint sobre la innovació aplicada a la cuina marinera, sobre la biodiversitat i els productes Km 0, etc.

ESTRELLES MICHELIN
Les jornades seran conduïdes pel gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic de Girona, Pep Palau, i comptaran amb la participació de reconeguts xefs catalans guardonats amb estrelles Michelin del prestigi de Paco Pérez, del restaurant Miramar, que a partir de les 10 h realitzarà la sessió inaugural; i de Joan Roca, restaurant El Celler de Can Roca; i Nandu Jubany, restaurant Can Jubany, els quals duran a terme una ponència conjunta a les 18 h amb la qual es clausuraran les jornades.

L’activitat també comptarà entre altres amb el gastrònom, escriptor i periodista, Salvador Garcia-Arbós que a partir de les 11.30 h moderarà la taula rodona El producte propi, garantia de sostenibilitat del territori, en la qual participaran Francesc Benaiges, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós; Albert Grassot, de l’empresa Arròs del l’Estany de Pals; i Marta Arenas, del celler de Can Sais, DO Empordà (Vall-llobrega).

La Jornada “Intercanvi d’experiències professionals en gastronomia i territori” també inclourà la ponència El binomi Gastronomia i Turisme en la singularització dels destins turístics, que a les 17 h presentarà el professor de turisme de la UdG, José Antonio Donaire.

CUINA EN DIRECTE
El public assistent a la jornada de demà també tindran l’oportunitat de seguir dues propostes de cuina en directe. La primera tindrà lloc a les 13 h on el xef palamosí Joan Cuadrat durà a terme el taller La cuina del peix amb cervesa.

Posteriorment a les 16 h es realitzarà l’activitat, Cuina a tres bandes amb productes pesquers de baix cost amb l’elaboració de receptes culinàries que realitzaran als fogons de l’Espai del Peix els xefs Jordi Jacas, del restaurant Molí de l’Escala, Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i Ramon Boquera, cuiner de l’Espai del Peix.

Les persones interessades en participar d’aquesta jornada poden fer encara la seva inscripció al Museu de la Pesca o bé al telèfon 972 600 424. El preu de la jornada és de 35 €, mentre que per a professionals i estudiants, és de 20 €.

“PALAMÓS GASTRONÒMIC”
Palamós desplega durant aquest mes d’octubre un ampli ventall de propostes incloses en les jornades “Palamós Gastronòmic” que permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els millors professionals dels fogons.

CONCURS DE TAPES I MENÚ ESPECIAL
Les propostes inclouen tallers de cuina, mostres gastronòmiques, conferències, a les quals se li suma el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna del municipi participant al concurs (17 en total) proposa un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia). Aquesta proposta es pot tastar a cada taverna i el visitant la pot puntuar a la plana web del “Palamós Gastronòmic” (www.palamosgastronomic.cat).

Durant tot el mes d’octubre en un total de 20 restaurants de la vila també es pot gaudir del menú especial “Palamós Gastronòmic” amb les millors propostes culinàries maridades amb la cervesa Estrella Damm Inedit, i els vins de Celler Espelt.

PROGRAMA
* Condueix la Jornada el Sr. Pep Palau, Gastrònom i Director del Fòrum Gastronòmic de Girona.

MATÍ
9.00h – 9.30h Rebuda i lliurament d’acreditacions als participants

9.45h Obertura de les Jornades per part de les autoritats

10.00h Sessió inaugural amb el xef Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà: Experiències innovadores en la cuina marinera.

11.00h Pausa cafè

11.30h Taula rodona El producte propi, garantia de sostenibilitat del territori, moderada per Salvador Garcia-Arbós, escriptor, periodista i gastrònom. Amb la participació de:
•Francesc Benaiges, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós.
•Albert Grassot, Arròs del l’Estany de Pals
•Marta Arenas, del celler de Can Sais, DO Empordà (Vall-llobrega)

13.00h Mini taller amb el xef Joan Cuadrat i Estrella Damm: La cuina del peix amb cervesa.

14.00h Temps lliure per dinar

TARDA
16.00h Cuina a tres bandes amb els xefs Jordi Jacas, del restaurant Molí de l’Escala i Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i amb Ramon Boquera, cuiner de l’Espai del Peix: Els productes pesquers de baix cost.

17.00h Ponència de José Antonio Donaire, professor de Turisme de la UdG: El binomi Gastronomia i Turisme en la singularització dels destins turístics.

17.45h Pausa cafè

18.00h Ponència de clausura de la Jornada amb el xef Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca i el xef Nandu Jubany, de Can Jubany

19.00h Clausura de la Jornada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat