Els Gegants de Palamós estrenaran nous vestits aquesta Festa Major amb motiu del seu 50è aniversari

La parella de Gegants de Palamós, Pere II el Gran i Constança de Sicília, estrenaran nous vestits aquest proper diumenge 23 de juny, durant el Pregó de la Festa Major 2024 que dona inici a les activitats centrals de la festivitat.

Coincidint enguany amb el 50è aniversari d’aquestes dues figures, creades el 1974 pel mestre faller valencià Vicent Luna i Cerveró, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat la confecció dels nous vestits.

Aquests Gegants de Palamós són la tercera parella de gegants de la vila, els anomenats ‘gegants nous’. Es té constància de l’existència de dues figures majestuoses que ja l’any 1887 representaven els reis fundadors de la Vila.

La vestimenta dels gegants, com a personatges nobles, ha anat sempre en consonància amb la seva condició i amb l’època que representen. Enguany,  coincidint amb el 50è aniversari de la parella, s’han fet uns nous vestits el color dels quals recorda els vestits originals de l’any 1974.

La geganta, Constança de Sicília, portarà un vestit en tons rosats de domàs, amb aplicacions de vellut i passamaneria. Del cinturó, decorat amb pedreria, en surt un fulard de tul amb petits lluentons que se subjecta a l’espatlla i cau a l’esquena. A les seves mans, la geganta hi durà un ram de flors que també estrenarà aquest proper diumenge.

El gegant, Pere II el Gran, portarà un vestit de vellut i tul de color daurat brodat. Destaca, a les seves espatlles, una capelina amb aplicacions de pell. A les mans, el gegant portarà el tradicional ceptre de comandament.

Aquest proper diumenge 23 de juny els Gegants de Palamós, acompanyats de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós, donaran inici al seu recorregut a les 19.30 h a la plaça dels Arbres i pujaran pel carrer Major fins el carrer Molins, on trencaran per arribar al Convent dels Agustins a les 20 h, quan tindrà lloc el Pregó de la Festa Major 2024.

El tradicional Pregó donarà lloc a l’inici dels actes centrals de la festivitat, del 23 al 26 de juny, tot i que demà divendres i dissabte ja estan programades diverses activitats de Festa Major com les Barraques de Palamós.

Els concerts de Barraques de Palamós 2024 tindran lloc al recinte ‘David Costa’, situat a la platja Gran de Palamós, del 21 al 24 de juny.

La programació s’iniciarà demà amb els concerts de Nexe, Orquestra Di-versiones i Dj. Xavi FDZ, seguirà dissabte 22 de juny amb Rudymentari, Boom Boom Fighters i Dj. GEA; diumenge 23 de juny, nit de Revetlla de Sant Joan, hi haurà els concerts de Diamond Stick i La Nit del Canet, i finalment, dilluns 24 de juny, la Black Music Big Band farà un Homenatge a Tina Turner i, tot seguit, tindrà lloc el Concurs Gamba Rock.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

08/07/2024

Relacionades per entitat