Els millors pilots de regularitat lluitaran pel títol europeu en el XV Rally Costa Brava Històric que demà s’inicia a Palamós

Tot és a punt per a donar el tret de sortida del XV Rally Costa Brava Històric, que per segon any consecutiu tindrà lloc a Palamós, concretament des de demà divendres dia 20 i fins al diumenge 22 d’abril.

Pilots d’11 nacionalitats diferents, amb 79 cotxes i 24 motocicletes participaran en aquesta prova automobilística internacional de regularitat, que aquesta temporada esdevé l’única puntuable pel Trofeu FIA de Ral•lis Històrics de l’especialitat “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies” i que per tant decidirà el Campió Europeu 2018.

La base de l’organització i el centre operatiu se situarà un any més a l’hotel Trias, just davant el parc tancat ubicat a l’aparcament de la platja Gran, on s’establiran les màquines representant 21 marques, entre les quals destaca Porsche.

Dos dies amb eslàlom per a professionals i aficionats
El passeig del Mar serà la tribuna idònia damunt l’aparcament de terra de la platja perquè tot el públic interessat pugui seguir amb comoditat les sortides de la competició i els eslàloms puntuables que obriran cada etapa durant els dos dies de cursa. Demà divendres l’eslàlom tindrà lloc a partir del es 15 h de la tarda on els vehicles participants faran les evolucions esquivant els obstacles que es distribuiran per tot aquest aparcament. Dissabte dia 21 l’eslàlom s’ha programat a partir de les 11 h del matí.

El tram de l’eslàlom s’aprofitarà, un cop els vehicles en competició hagin sortit, per tal que tots els aficionats amb clàssics que ho desitgin puguin realitzar l’eslàlom amb el seu vehicle. Per això però, hauran d’inscriure’s prèviament.

Exposició de vehicles clàssics i GT
També cal destacar en l’àmbit de fora de la competició, que demà divendres 20, d’11 a 15 hores quedarà oberta una exposició de vehicles clàssics i GT al passeig del Mar i, paral•lelament, de 12 a 14.30 hores, la Moritz Jazz Street Band amenitzarà amb música l’espera fins a la sortida. Dissabte 21, l’exposició tornarà a estar oberta en horari de 10 a 13 hores, i al punt de mitjanit acabarà la prova, davant d’una gran expectació i després de dos dies extenuants per als pilots.

Els que hagin estat protagonistes de la prova rebran els corresponents trofeus en el mateix escenari del passeig del Mar, el diumenge a les 11.00 hores. A banda de la classificació final del ral•li en cotxes i motocicletes (els tres duets primers), s’estableix un podi per cada categoria i també diferents trofeus: Amateur, Pares i Fills, Papi Bäbler, Gentlemen i Escuderies.

Més de 1.000 km i 28 trams de concentració i precisió
Malgrat que l’itinerari és secret fins al darrer moment, alguns detalls es coneixen, com els horaris citats o que el ral.li, dividit en dues etapes i jornades de competició, seguirà un recorregut de 1.037 km sobre el qual es distribuiran 28 trams que els participants hauran de fer amb la màxima constància i precisió possible, al volant o al manillar dels seus vehicles clàssics, sumant gairebé la meitat del recorregut, configurant així una prova de gran selectivitat, tot això per carreteres de Girona i Barcelona. L’itinerari decidit no es donarà a conèixer fins al mateix dia de la sortida per evitar els entrenaments i igualar les possibilitats dels equips estrangers.

Fent un repàs a la llista d’inscrits, en quatre rodes participen 79 equips d’un total d’11 països diferents. El número més gran és nacional, 36 tàndems de pilot i copilot, però la suma de la resta, 43, són estrangers, destacant la participació de 17 duets francesos, però també 9 de grecs i 6 de Gran Bretanya. Els restants vénen de Bèlgica (4), Txèquia (2) i Monte-Carlo, Luxemburg, Polònia, Alemanya i Portugal. En Motocicletes, no hi ha forans i baixaran del podi en equips de dues motos. N’hi ha 12, o sigui, 24 unitats, bàsicament Honda, Montesa i BMW.

Al parc de cotxes les marques diferents són una característica, essent la més nombrosa Porsche amb 18 unitats. Segueix Renault (7); Lancia, Volkswagen i Alfa (6); BMW (5); Toyota, Ford i Volvo (4); SEAT i Alpine (3) i la resta amb dues o una unitat: Morris, Datsun, Authi, British Leyland, Mercedes-Benz, Autobianchi, Fiat, Triumph, Citroën i Mazda.

El cotxe més antic és un Renaut 4/4 Gordini provinent de França del 1955, que amb el dorsal 11 pilotaran Ian i Julie Wright. La moto més antiga la porta l’equip format per Dani Domènech i Maria Jesús Castellà, una de les tres úniques pilots en aquesta difícil disciplina en dues rodes per un ral•li tan llarg: Una Montesa Impala de 1962.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat