Els palamosins Queti López i Santi Prats seran els pregoners de la Festa Major de Palamós 2018

Els palamosins Queti López i Santi Prats seran els encarregats enguany d’obrir oficialment els actes de la Festa Major de Palamós, realitzant el pregó que com és tradicional dóna inici a aquesta activitat festiva del municipi que té lloc del 23 al 26 de juny.

Aquest conegut matrimoni de comerciants de la vila han cessat enguany la seva activitat en la carnisseria que regentaven al carrer Major, que després de ser la tercera generació d’una nissaga de carnissers amb un total de 124 anys d’activitat, han tancat definitivament per jubilació.

La Queti i en Santi tenen una experiència de 50 anys de tasca professional realitzada darrere el taulell de la botiga, però a banda han estat sempre implicats en la vida associativa, comercial i cultural de la vila. Bona mostra d’aquesta activitat ha estat la seva vinculació com a impulsors en el seu origen, d’entitats locals com l’Associació de Comerciants del carrer Major (posteriorment integrada a Fecotur), o també de l’entitat cultural Cercle Artístic de Palamós. Destaca també la seva tasca de promotors d’activitats tan populars com “la festa dels botiguers”, que s’ha convertit en tot un referent en el programa festiu del reconegut carnaval palamosí.

La lectura del pregó que donarà inici a la Festa Major 2018 es durà a terme el dissabte 23 de juny, a partir de les 20 h, davant el claustre ubicat al parc del Convent dels Agustins, situat a la zona del Pedró i en un dels accessos al barri vell de Palamós. L’acte que es complementarà amb la interpretació musical de la Coral El Progrés, el ball de gegants de la Colla Gegantera de Palamós o bé de l’arribada de la Flama del Canigó a càrrec dels membres de l’Associació Atlètica Palamós i d’Òmnium Cultural.

Revista i programa de Festa Major
Aquesta mateixa setmana ha sortit la revista de la Festa Major que recull totes i cadascuna de les activitats programades durant aquests dies.

En total s’han editat tres mil exemplars que es podran trobar de manera totalment gratuïta a diversos equipaments municipals, així com al Mercat Municipal i a l’establiment La Fleca, a Sant Joan.

A l’edició de la revista se li sumen també onze mil programes de mà que resumeixen tota l’agenda dels actes festius en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès.

Domassos amb el lema “Estem de Festa Major”
Una de les novetats que s’incorporen enguany és l’adquisició que ha fet l’Ajuntament de Palamós d’uns 400 domassos, realitzats amb roba de color blanc i d’una mida d’1m x 70cm, que inclourà la frase “Estem de Festa Major”.

Aquests elements es distribuiran de manera totalment gratuïta pels habitatges privats que es trobin ubicats en els carrers o places on hi ha programades les activitats de la Festa Major, els propietaris dels quals vulguin penjar els domassos del seu balcó o finestra.

Una altra part d’aquests domassos s’ubicaran en zones comercials i equipaments municipals i, la resta, es lliurarà, també gratuïtament, des de les dependències de l’Àrea municipal de Cultura (carrer d’Ave Maria, 3 -edifici de La Gorga) a totes les persones que ho desitgin.

Festa Major de Palamós 2018
La Festa Major de Palamós tindrà lloc, com és tradicional, del 23 al 26 de juny. Seguint la dinàmica dels darrers anys la nova edició d’aquesta activitat festiva inclourà, cada dia, activitats pensades per al gaudi de tota la família, i organitzades tant pel mateix Ajuntament com per les entitats locals.

Aquestes propostes es complementen amb les més tradicionals, com els concerts de Barraques, la festa de la revetlla a Sant Joan o el castell de focs d’artifici, entre altres.

Dins les activitats del programa cal destacar també aquelles que el procés de participació ha anat sumant en les darreres edicions, com els jocs d’aigua, les animacions de carrer, demostracions de pintura o els concerts que es programen cada dia amb un ventall d’estils ben diversos pensats per a tots els públics.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat