El proper dissabte 7 de març, a partir de les 17 h, l’Espai del Peix (moll pesquer de Palamós, damunt l’edifici de la llotja) tindrà lloc una nova edició de l’activitat “Mestres dels Fogons”, que en aquesta ocasió tindrà com a protagonistes cinc pescadors de la vila que cuinaran una destacada recepta marinera.
La cuina marinera
Es tracta del col•lectiu de pescadors “Tela Marinera” que sota aquest nom, i fora de la seva activitat professional, preparen ranxos mariners.
Dissabte a la cuina de l’Espai del Peix seran concretament: Ramon Brull, Salvador Fortuny, Joan Salvador, Josep Llatzer i Francesc Subirats, que elaboraran en directe davant dels assistents uns fideus molt especials: a l’estil “Confraria”, com ells els anomenen, i que concentren les essències aromàtiques i saboroses dels productes del mar.
Aquesta activitat és d’accés gratuït i oberta a tothom, però amb aforament limitat a la capacitat de la sala. Per a més informació cal contactar amb el Servei d’Atenció al Visitant del Museu de la Pesca, mitjançant el correu: infomuseu@palamos.cat, o bé al telèfon: 972 600 424.
“Mestres dels Fogons”
“Mestres dels Fogons” és una activitat inclosa dins del cicle “Memòria Viva” que impulsa el Museu de la Pesca amb l’ànim de recuperar i difondre els coneixements, sabers, records i habilitats de la comunitat pesquera de la Costa Brava.
Les darreres sessions de la proposta “Mestres dels Fogons” han estat dedicades a la cuina del peix blau i la cuina de la gamba.