Els ports de Palamós i Roses impulsen la seva promoció com a destins turístics del sector creuerístic

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit l’acte de l’acord que han signat avui a l’Espai del Peix de Palamós l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés; el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, amb l’objectiu de desenvolupar un pla d’accions els propers mesos que consolidin el posicionament dels ports de Palamós i Roses i les seves destinacions turístiques davant la indústria creuerística internacional.

L’acord subscrit avui és la suma d’esforços de sis institucions per tal de potenciar l’activitat de creuers a la Costa Brava al llarg de les temporada 2014, però que tindrà continuïtat en el futur.

Aquest any es treballarà des de tots els àmbits del mercat creuerístic nacional i internacional per captar noves companyies, consolidar les línies de creuers existents, fidelitzar les companyies que ja han visitat aquests ports i continuar consolidant el posicionament de Palamós i Roses com a ports escala, amb l’objectiu que arribin més creuers a la Costa Brava.

L’activitat de creuers de Palamós i Roses és un dinamitzador econòmic pels ports, els municipis i les seves àrees d’influència que contribueix abastament a la potenciació del sector turístic en el territori.

Pla d’accions anual
L’acord institucional ha de promoure els ports de Palamós i Roses i les seves àrees d’influència en els principals fòrums de creuers.

L’eina de comercialització continua sent Costa Brava Cruise Ports, la marca creada l’any 2012 per unificar la promoció conjunta dels ports de Palamós i Roses i els seus destins turístics davant la indústria internacional de creuers. L’acord preveu l’elaboració d’un Pla d’accions anual amb els principals objectius següents:

-Dissenyar, coordinar i executar accions destinades a captar línies de tràfic de creuers i mantenir les existents en els ports de Palamós i Roses.

-Projectar la imatge de Costa Brava Cruise Ports i les seves línies d’actuació en la participació de les principals fòrums del sector.

-Organitzar jornades de sensibilització i formació en matèria de turisme de creuers.

-Assistir i participar amb els dos ports i els seus destins a les fires del sector.

-Organitzar viatges de familiarització per donar a conèixer els ports i la seva àrea d’influència.

-Incentivar accions i productes turístics per millorar l’experiència
dels passatgers en els municipis de Palamós i Roses.

-Realitzar estudis estadístics i accions per copsar possibles necessitats en la destinació en matèria de creuers.

Per altra banda, una de les accions empreses amb el port de Palamós com a membre de Medcruise (associació de ports de creuers a la Mediterrània) ha estat presentar la candidatura del port baixemepordanès per ser la seu d’una de les assembles de Medcruise en els pròxims anys.

Homenatge a Fèlix Ribera Casamada
A aquest acte se li ha sumat l’homenatge a la persona de Fèlix Ribera Casamada, membre d’una nissaga de consignataris palamosins de l’empresa “Félix Ribera e Hijos”.

A banda de la consolidació d’aquesta empresa el Sr. Ribera va impulsar la connexió d’autobús entre la costa gironina i Barcelona creant la línia Costa Brava Expres; també va fundar la companyia Creuers Costa Brava que van connectar, principalment per al turisme, les platges de la costa.

Fèlix Ribera Casamada va ser president de la Cambra de Comerç de Palamós i un dels impulsors de la construcció de l’actual moll comercial de la vila, per aquest motiu i per la seva contribució i dedicació al port de Palamós en general, a partir d’avui el moll comercial de la vila rep el seu nom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat