Els productes pesquers de Palamós presents al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022

L’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, promocionen un any més els productes pesquers locals, al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022, que s’ha iniciat avui dilluns dia 7 i que finalitza dimecres vinent 9 de novembre, al Palau de Firal de Montjuïc.

L’Àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme i la Confraria de Pescadors de Palamós, hi han ubicat un estand conjunt mitjançant el qual es permet la presentació i promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós i del projecte estratègic Palamós Peix, al públic i empreses del país que visiten el Fòrum, i fer-ho conjuntament amb els principals productes alimentaris catalans.

Aquesta acció de promoció s’ha complementat avui dilluns, amb showcooking on la gamba de Palamós ha estat la protagonista i que s’ha dut a terme a l’espai La Cuina, de l’estand de Catalunya. La demostració culinària ha estat a càrrec dels cuiners palamosins, Tomàs Brull (restaurant La Cala Taverna) i de Pol Cabanas (restaurant Can Blau) que han presentat una recepta de bunyol amb canana i gamba, i un arròs de gamba amb gatets i canana.

La demostració també ha compata amb la presència de la gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, que ha pogut presentar al públic assistent el treball que es fa des de la Marca de Garantia Gamba de Palamós i del projecte Palamós Peix. També ha donat a conèixer l’Organització de Productors Pesquers (OPP), de recent creació, que permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local i que és integrada per pescadors palamosins.

Promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós
Palamós té com una de les principals accions de promoció al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2022, la difusió de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, divulgant les empreses que ja en formen part, així com el treball, accions i objectius que si desenvolupen.

En aquest cas l’activitat divulgativa a l’estand va més enllà de la informació de la gamba i la seva qualitat, permetent la degustació de productes que hi són vinculats, com el sofregit de gamba de Palamós.

Actualment, hi ha prop de 100 empreses i establiments certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, assegurant la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; Can Jubany, a Calldetenes; el restaurant Bo.TiC, de Corçà; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la província de Lleida.

Palamós Peix
El projecte estratègic Palamós Peix és una iniciativa de l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.

Mitjançant el pla estratègic Palamós Peix es vol promoure la pesca i el consum sostenible dels recursos pesquers locals, fomentar el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementar la competitivitat dels agents vinculats i enfortir la promoció del peix com a element diferenciador.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat