La Comissió Reguladora de la marca “Gamba de Palamós”, formada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, va lliurar ahir dimecres (27/02/19) les certificacions que acrediten a les 4 noves empreses receptores d’aquest document que l’any passat es van sumar com a usuàries de la marca de garantia Gamba de Palamós.
En total aquesta destacada marca de garantia ja compta amb un total de 90 establiments certificats entre barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila, i també d’altres municipis, entre els quals destaquen establiments del prestigi del restaurant Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar de Llafranc, Can Jubany a Calldetenes, o bé el restaurant Bo.TiC de Corçà.
El Plat Blau se suma a la marca de garantia Gamba de Palamós
Cal destacar però que enguany també se sumaran a aquest conjunt d’empreses, els restaurants que formen part de l’Associació de Restaurants de la Badia-el Plat Blau que agrupa 13 establiments de Palamós, Calonge-Sant Antoni i Vall-llobrega, i dels quals només dos d’aquests compten actualment amb la certificació de la marca de garantia Gamba de Palamós.
Així ho va anunciar ahir, en el decurs d’aquest acte de lliurament de certificacions de la marca, el president d’aquesta associació, Agustí Soto, una entitat que organitza durant l’any tres campanyes de la categoria del menú de l’Olla de Peix, menú de la Gamba i menú de l’Escamarlà.
Els restaurants d’aquest col•lectiu iniciaran els tràmits de certificació durant els propers dies.
L’acte d’ahir va tenir lloc a l’Espai del Peix, i va comptar amb la presència de la major part dels representants de les empreses certificades, així com de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat; i el regidor de Promoció Econòmica, Emili Colls.
La gamba de Palamós certificada arriba a Lleida
El programa realitzat durant de l’acte d’ahir, va fer protagonista els 4 nous establiments que es van certificar l’any passat. Aquests són els més nous que s’han sumat al gruix d’empreses que formen actualment la marca de garantia Gamba de Palamós.
Concretament aquests quatre nous certificats es divideixen en: l’empresa de transformació Can Bech, de Palafrugell; l’empresa Bomba Peixaters, de Palamós; i els restaurants La Sala de l’Isaac, de Llofriu; i el restaurant Eth Bistro, de Vielha, convertint-se així en el primer establiment que obté el certificat a la província de Lleida (Vall d’Aran) i on es pot degustar l’autèntica gamba de Palamós.
Eth Bistró és un restaurant d’alt prestigi gastronòmic, amb una excel•lent puntuació al portal TripAdvisor, que aposta pels plats elaborats amb productes d’alta qualitat.
Procés de cerificacions
Per tal d’aconseguir aquestes certificacions que acredita als seus usuaris, les empreses certificades han passat les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments.
La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació, procedeix a l’avaluació de les sol•licituds de la marca presentades, així com dels processos d’auditoria que es realitzaran posteriorment ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la marca.
Aquest Comitè de Certificació té com a objectiu prioritari assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós i el compliment del seu reglament.
El reglament permet certificar l’origen de la gamba, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi, ja que es tracta d’un producte propi i un actiu diferencial del municipi de Palamós.