El proper dissabte 15 de novembre les jornades “Palamós Gastronòmic” presentaran una proposta més del seu ampli calendari d’activitats incloses en la seva tercera edició que es va iniciar el passat mes de novembre i que fins al 5 de desembre anirà desgranant progressivament.
Degustació popular de les millors receptes
Dissabte dia 15 serà el torn per a la “Mostra gastronòmica al carrer” on les àrees de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós juntament amb una representació dels restaurants i tavernes del municipi que participen en la tercera edició del “Palamós gastronòmic”, organitzen una degustació popular d’algunes de les millors receptes dels menús i les tapes que aquests establiments elaboren especialment aquests dies amb motiu de la realització d’aquestes jornades gastronòmiques.
La proposta tindrà lloc concretament al carrer de Cervantes que es tallarà al trànsit de les 17 a les 20.30 h per ubicar les parades dels establiments participants i convertir-se en el millor aparador a l’aire lliure de la gastronomia local.
Assaborir l’oferta de menús i tapes per només 1 €
Per només 1 € el tast, el públic assistent tindrà l’oportunitat d’assaborir una mostra de la variada oferta de menús i tapes que amb motiu del “Palamós Gastronòmic” elaboren els restaurants i les tavernes de la vila.
Entre les receptes presentades a la “Mostra gastronòmica al carrer” es podran degustar plats com: el púding de peix i gambes, el lluç a la cassola, les verdures de l’hort a la barbacoa o el suquet de peix. O bé tapes com el llibret de salmó o la sardina marinada amb cítrics.
Palamós Gastronòmic 2014
Coincidint amb l’inici del mes d’octubre, l’Ajuntament de Palamós i mitjançant l’Àrea de Promoció Econòmica, ha encetat la tercera edició de les jornades Palamós Gastronòmic les quals permeten conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de viure una experiència única.
La bona acollida d’aquesta activitat gastronòmica ha fet que en aquesta tercera edició l’organització hagi ampliat fins al mes de desembre les activitats i propostes, a diferència de les dues edicions anteriors les quals centraven el seu programa només a l’octubre.
A banda de la “Mostra gastronòmica al carrer”, les jornades també presenten enguany i com a novetat, la realització de la mostra dels “Millors còctels de Palamós” que permet descobrir l’originalitat de la preparació i el combinat de sabors dels còctels especials que prepararan un total de catorze establiments d’oci nocturn de la vila.
El programa d’activitats inclou també els sortejos de vals de compra als comerços de la vila i de menús als restaurants de Palamós; el show cooking de cuina marinera, una jornada tècnica, els tallers de cuina amb els xefs de Palamós, menús gastronòmics als restaurants del municipi, tasts de vins, tallers de maridatge del peix o bé el concurs de pinxo i tapa a les tavernes de Palamós.
L’organització d’aquestes jornades impulsades des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós, compten amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, l’Associació de Locals d’Oci Nocturn, les pastisseries de la vila, el Mercat Municipal, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; i amb el patrocini d’Estrella Damm.