Els tallers del Palamós Gastronòmic presenten els secrets del “pastís dels Agustins”

Les jornades “Palamós Gastronòmic” segueixen desenvolupant el seu ampli programa de propostes culinàries que tenen lloc a la vila durant aquest mes d’octubre, amb l’objectiu d’aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, i degustant els seus productes autòctons.

Ahir dijous 10 d’octubre es va realitzar a l’Espai del Peix, el taller de pastisseria i rebosteria, totalment gratuït i obert a tothom, on els mestres pastissers Santi Sierra (pastisseria Glòria) i Joan Jurado (pastisseria Can Joan), van presentar els secrets de l’elaboració del “pastís dels Agustins”, en representació de les sis passtiseries locals que participen de la iniciativa (pastisseries: Glòria, Can Joan, Collboni, Ca l’Enric, Dolça Mar i Fleca de l’Empordà).

El “pastís dels Agustins”
Unes quaranta persones van participar d’aquest taller seguint atentament la recepta i el procés d’elaboració d’aquest dolç que s’ha creat especialment per a les jornades “Palamós Gastronòmic” i que es vol convertir en un element gastronòmic identificatiu de la vila.

El “pastís dels Agustins” és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina, uns ingredients bàsics que recorden l’austeritat de la vida monàstica i el plaer de la senzillesa de les coses fetes amb paciència i dedicació. Aquest dolç artesà homenatja els frares Agustins que es van establir a Palamós el segle XVI.

L’Ajuntament de Palamós ha elaborat especialment per aquest producte unes caixes on destaca en el seu disseny la marca turística i de ciutat de Palamós, amb l’objectiu que les sis pastisseries de la vila participants, puguin servir el “pastís dels Agustins” als seus clients.

Els tallers que s’organitzen durant aquest mes dins el “Palamós Gastronòmic”, inclouen també els de maridatge de la cuina del peix amb cerveses Estrella Damm, el taller de vins amb visites als cellers i el “Avui cuinem amb…” del qual són protagonistes els xefs dels restaurants de Palamós, mostran els seus secrets per a l’elaboració dels plats, i brindant una oportunitat immillorable a tot el públic interessat per poder conèixer de prop la cuina de Palamós.

“Palamós Gastronòmic”
L’organització d’aquestes jornades compta amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona (Diputació de Girona), la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), el col•lectiu de restaurants de la vila, l’Associació de Tavernes del Barri Vell, les pastisseries de la vila, el Mercat Municipal, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; amb el patrocini d’Estrella Damm.

Les activitats previstes dins l’ampli programa del “Palamós Gastronòmic” estan dirigides tant als professionals de la restauració, com al públic en general. Les persones interessades en les seves propostes poden consultar el programa a l’espai web (www.palamosgastronomic.cat), o bé sol•licitar més informació al telèfon 972 600 550.

El programa inclou també les visites guiades de senderisme i gastronomia, el show cooking de cuina marinera, menús gastronòmics als restaurants del municipi, jornada tècnica o bé el concurs de pinxo i tapa a les tavernes de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat