En marxa el procés per a elaborar el nou projecte educatiu, Palamós Ciutat Educadora

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa el procés d’actualització del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós aprovat l’any 2009. Aquest procés que ara s’inicia ha de permetre aplicar totes aquelles millores necessàries a les línies estratègiques de treball en matèria educativa del municipi, entenent educació en el seu sentit més ampli.

Amb aquest objectiu des de l’Ajuntament de Palamós es demana en aquest procés la màxima participació de la ciutadania davant un projecte educatiu com és el Palamós Ciutat Educadora que esdevé estratègic de ciutat i que inclou a tothom.

Conferència inaugural
El dijous de la setmana vinent, 3 de novembre, tindrà lloc la sessió inaugural d’aquest procés amb la conferència “El poder transformador de les Ciutats Educadores” a càrrec de Josep Mayoral, alcalde de Granollers, una població pionera a Catalunya en el moviment de les ciutats educadores.

Aquest acte, amb accés lliure, tindrà lloc a partir de les 19.15 h a la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” (pl. dels Països Catalans).

Sessió participativa
L’acte central del procés es durà a terme el dia 15 de novembre, amb la realització de la sessió participativa destinada a ciutadania, entitats i consells de ciutadans. Aquesta sessió permetrà posar en comú, realitzar propostes i encetar debat al voltant dels diversos eixos i temàtiques que inclou el Projecte Educatiu de Ciutat a Palamós.

Aquest acte es realitzarà a partir de les 19 h a la sala polivalent de les galeries Carme (c/ Dídac Garrel i Tauler, 2n pis).

El procés participatiu també consultarà de forma directa la comunitat educativa de la vila, els tècnics municipals, els membres dels consells de ciutat, així com tots els alumnes de 4t d’ESO del municipi.

En una segona instància també es desitja incorporar més persones al Nucli Impulsor del projecte, que és el grup dinamitzador i que fa el seguiment del projecte, juntament amb els tècnics i representants de l’Ajuntament.

Promoció del procés mitjançant un vídeo
Per a difondre el coneixement del projecte i per aconseguir la màxima participació dels ciutadans en aquest procés d’actualització del PEC s’ha elaborat un vídeo que pretén recollir l’esperit i la intencionalitat general del projecte, i que es difondrà a partir d’avui (27/10/16) pels canals Youtube, Vimeo o Facebook.

El video ha estat encarregat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós, que ha elaborat el guió, hi ha comptat amb la participació de les formacions teatrals locals, La Gespa i els Cosinets, que hi han aportat els actors i les actrius participants.

En la promoció del procés també si sumarà una campanya d’emisió de falques de ràdio a l’emissora municipal, així com l’edició de fulls de mà amb la informació de les activitats previstes dins aquest procés.

Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós
El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Palamós, adherit a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament el mes de febrer de 2009, com a resultat d’un ampli procés de debat i participació ciutadana que es va engegar a finals del 2007.

En el PEC s’especifiquen quins són els reptes del municipi en l’àmbit educatiu, s’hi defineixen uns eixos estratègics d’intervenció, amb uns objectius específics per a cadascun dels eixos i s’hi assenyalen unes propostes d’actuació, definint els reptes sobre els quals cal focalitzar l’acció educativa (la identitat i la singularitat, la participació ciutadana, o les infraestructures i equipaments).

L’òrgan gestor del PEC és el Nucli Impulsor, format per ciutadans i representants d’entitats locals, mitjançant el qual es vetlla per a l’execució i desenvolupament de les propostes i que manté la dinàmica d’impuls i de generació d’idees del projecte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat