En marxa la 1a Mostra de Curts de Micro Teatre Virtual adreçat a infants i joves del municipi

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ja ha fet públiques aquesta setmana les bases per a poder participar en la 1a Mostra de Curts de Micro Teatre Virtual, adreçat a infants i joves de 3 a 20 anys. (consultar bases: https://bit.ly/3t4VsKH)

Aquesta nova proposta cultural, no competitiva, esdevé alternativa a la veterana Mostra de Teatre de Palamós, infantil i juvenil, que amb el seu format habitual no s’ha pogut realitzar, per segon any consecutiu, degut a les mesures que cal seguir aplicant per evitar el risc de contagis de Covid.

La 1a Mostra de Curts de Micro Teatre Virtual, és iniciativa de Gespa Teatre amb la col•laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, i s’impulsa amb l’objectiu de seguir fomentant l’interès pel teatre entre els infants i joves de Palamós, en temps de pandèmia.

Aquesta activitat teatral es divideix en secció infantil (de 3 a 12 anys), i juvenil (de 13 a 20 anys), i permet, en cada cas, la participació d’una persona de més edat per a l’assessorament tècnic o de direcció. Cada curt presentat pot tenir una durada mínima de 3 minuts i màxima de 6. Es valorarà la realització en equip de cada curt de micro teatre, això sí, sempre respectant les normes sanitàries vigents.

El lliurament dels curts que vulguin participar en la Mostra s’haurà de fer via WeTransfer, a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós (cultura@palamos.cat), i en format mp4 o mov. La presentació d’aquestes gravacions es podrà fer durant el proper mes i mig, en un termini que ara s’ha ampliat fins al dia de Sant Jordi, 23 d’abril.

La Mostra de Curts de Micro Teatre Virtual no té un caire competitiu, però comptarà amb un jurat valorador format per membres de Gespa Teatre i de l’Ajuntament de Palamós que realitzarà un informe valoratiu de la peça presentada tenint en compte el guió, la posada en escena, la interpretació, la possibilitat de convertir el curt en una obra de teatre, l’originalitat, i tots aquells ítems que siguin considerats pel jurat.

Així mateix, aquest jurat també pot decidir desestimar algun projecte si utilitza llenguatge ofensiu, atempta contra alguna persona o ideologia, o bé instiga la violència.

Totes les propostes presentades es projectaran al Teatre la Gorga en una data que es fixarà un cop tancat el termini de presentació de propostes.

Els participants a la 1a Mostra de Curts de Micro Teatre Virtual, rebran com obsequi una invitació per a poder assistir a funcions de teatre professional. Concretament els participants a la secció juvenil podran gaudir d’una invitació per la funció de “La Mascarda” de la Cia. Els Pirates Teatre, que es representarà el divendres 30 d’abril, a les 20 h, al Teatre La Gorga

Pel que fa als participants de la secció infantil rebran una invitació per la funció de “La nena dels pardals” de la Cia. Teatre al Detall i amb l’acompanyament del grup musical La Tresca i la Verdesca, que es realitzarà el dissabte 15 de maig, a les 19 h, al Teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp