En marxa la 25a edició de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, que té lloc al Teatre La Gorga

Aquest mes de novembre s’ha iniciat la 25a edició de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, corresponent al curs 2022-2023, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb totes les escoles de primària del municipi i que s’allargarà fins al mes de maig de l’any vinent.

Aquesta activitat amb caràcter pedagògic i educatiu, es realitza en horari lectiu i té com a objectiu potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves, apropant-los al món de les arts escèniques i la música.

Durant aquest mes de novembre es porta a terme la primera sessió de la campanya, dedicada al teatre de text. Els nens i les nenes dels centres escolars d’Infantil i Primària de Palamós i de l’Escola de Vall-llobrega, 1654 en total, prenen part d’aquesta primera sessió.

Les funcions s’estan portant a terme des del dimarts dia 8 i se succeiran fins al dimecres vinent dia 23, amb una programació de cinc espectacles pensats especialment per als diferents nivells. Concretament els espectacles programats aquest mes són: Petit Univers de la Cia. Marcel Gros per a Cicle Infantil I-4, I-5; Laika de la Cia. Xirriquiteula per a Cicle Inicial de Primària; Polzet de la Cia. Zum-Zum Teatre per a Cicle Mitjà de Primària; Déjà vu de la Cia. La Baldufa per a Cicle Superior de Primària; i La casa de les Gorguetes de producció pròpia per a Cicle Infantil I-3.

La casa de les Gorguetes
Precisament aquest darrer, La casa de les Gorguetes, és una producció feta a mida pel Teatre la Gorga i interpretada per actors de La Planeta, de Girona, i de Gespa Teatre, de Palamós.

Aquesta obra és adreçada als alumnes més menuts, que s’apropen per primera vegada al món de les arts escèniques. Mitjançant aquest espectacle d’iniciació els alumnes coneixent l’espai escènic del teatre amb el qual s’hi podran familiaritzar, coneixeran el que és un teatre per dins i què s’hi fa, per tal que la seva primera experiència teatral sigui la més enriquidora i delicada possible.

Campanya d’arts escèniques i música per a escolars
La campanya d’arts escèniques i música per a escolars a Palamós s’estructura en tres sessions, que coincideixen amb els tres trimestres del curs escolar i ofereix espectacles en viu de diferents gèneres: teatre de text, audicions musicals i espectacles de dansa.

La programació continuarà el mes de gener, moment en el qual es portaran a terme les funcions de dansa i arts en moviment, i el mes de maig els espectacles de música en viu.

A cada convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants i els links dels espectacles per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també després d’assistir als espectacles programats, i així treure el màxim profit de cada experiència.

La programació de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, és finançada per l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Direcció General de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

25/07/2024

Relacionades per entitat