Entra en funcionament la regulació amb semàfors de la cruïlla del carrer de López Puigcerver amb l’avinguda de l’Onze de Setembre

El passat dimecres 22 de maig va entrar en funcionament el nou grup semafòric a la cruïlla del carrer de López Puigcerver amb l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Aquest projecte, elaborat conjuntament per l’Àrea de Serveis Tècnics i la de Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós, té com objectiu donar solució als problemes de retencions i de dificultat de gir que en ocasions es produeixen en aquest punt cèntric del municipi i molt transitat.

Es tracta de dos nous grups de semàfors que s’han instal•lat, un al final del carrer de López Puigcerver i coincidint amb l’avinguda de l’Onze de Setembre; i l’altra a la vorera dreta de l’Onze de Setembre (direcció Sant Joan) just abans de coincidir amb el carrer de López Puigcerver.

La nova instal•lació semafòrica permet aturar els vehicles que circulen en els dos sentits per l’avinguda de l’Onze de Setembre, deixant el pas lliure per a la còmode incorporació dels vehicles i autocars (aquest últims provinents de l’estació de Sarfa) que accedeixen a l’Onze de Setembre des del carrer López Puigcerver. Aquests nous semàfors se sumen ara als que ja hi ha actualment una mica més endavant, coincidint amb l’accés als carrers de Dídac Garrell i a l’avinguda del president Macià.

Precisament aprofitant la instal•lació dels nous semàfors, tot aquest conjunt semafòric, nous i antics, han passat a ser de format més modern i equipats amb làmpades de tecnologia LED.

Millor eficàcia i més estalvi
Aquesta remodelació tecnològica representa un augment important de la visibilitat del semàfor i un estalvi energètic de fins a un 70%.

Cal destacar que com millora tecnològica els nous semàfors de vianants inclouen dues novetats importants. Per un costat un comptador de temps de verd, que permet als vianants rebre la informació del temps que queda per a que el semàfor faci el canvi a vermell, molt útil per a les persones més grans o amb mobilitat reduïda.

També s’ha dotat d’una adaptació pensada especialment per a persones invidents, que els permetrà accionar, amb un comandament o mitjançant el bluetooth del mòbil, un dispositiu instal•lat al semàfor, que en rebre la demanda emetrà senyals acústics quan el semàfor de vianants estigui en verd. És important remarcar que aquest sistema només emet senyals sonores quan hi ha una petició d’un invident, de manera que la resta del temps no emet cap senyal sonora evitant així molèsties als veïns.

Finalment també s’ha instal•lat un nou regulador de trànsit, adaptat a la tecnologia led, que ofereix més seguretat a la instal•lació i més possibilitats per a regular les fases semafòriques de manera òptima.

Tots els semàfors de la vila amb tecnologia LED
L’Ajuntament de Palamós va aprovar l’expedient de contractació del projecte d’ubicació d’aquests nous semàfors amb la inclusió del servei de manteniment de les instal•lacions semafòriques del municipi que també preveu el canvi de les actuals làmpades de tots els semàfors del municipi a làmpades amb tecnologia LED, les quals tenen un consum energètic molt més baix amb un manteniment molt menor.

Aquest canvi global que permetrà aplicar la tecnologia LED es començarà a realitzar en breu suposant un estalvi aproximat de 27.215 kWh/any que es traduiran en una reducció de la factura pel consum elèctric d’uns 3.810 € anuals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat