Es comença a repartir l’enquesta del procés participatiu pel Pla especial del port de Palamós a la ciutadania

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós inicien avui dilluns 19 el repartiment als habitatges de tot el municipi de l’enquesta en paper del procés participatiu del Pla especial del port, mitjançant la qual els ciutadans i les ciutadanes de la vila podran aportar propostes sobre el futur del port.

Aquest document s’inclou en aquest procés deprés que la setmana passada ja es varen realitzar les dues sessions informatives per donar a conèixer a la ciutadania aquest procés.

L’enquesta té dos formats: digital i paper. Precisament, l’enquesta de paper es reparteix a les bústies del domicilis dels veïns i veïnes de Palamós. Un cop els ciutadans omplin les enquestes amb les seves respostes, les podran dipositar en algun dels quatre punts de recollida que s’han habilitat: Ajuntament de Palamós, Oficines de Ports de la Generalitat, Museu de la Pesca i biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou.

Pel que fa a l’enquesta en format digital es podrà omplir online a la pàgina web http://www.port-palamos.cat, que conté la informació del Pla especial del port i del procés participatiu.

Tres tallers
Els tres tallers participatius que estaran oberts al públic, es preveuen realitzar durant el proper mes d’abril. Aquests tallers seran anunciats prèviament a través del web i els mitjans locals i tindran les temàtiques següents:

Taller 1.- El port com activitat econòmica

Taller 2.- El port com activitat esportiva i de lleure

Taller 3.- La façana marítima

Paral•lelament, es mantindran reunions informatives amb els agents portuaris i responsables dels diferents sectors del port que formen part d’aquest procés participatiu.

Un cop finalitzat aquest procés de participació ciutadana es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les aportacions del procés participatiu.

Procés participatiu
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu amb l’objectiu que els ciutadans i les ciutadanes poguessin opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port, que actualment es troba en fase prèvia d’elaboració.

El Pla és un instrument de planificació urbana que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura.

Amb aquesta iniciativa les dues administracions volen afavorir la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp