Es compleixen 10 anys de la creació de l’espectacle La casa de les Gorguetes, pensat per fer la primera aproximació del teatre als infants de Palamós

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana la 27a edició del Programa d’arts escèniques i música, i en aquest cas per als escolars del curs 2023-24. Es tracta d’un programa pedagògic i educatiu que es realitza en horari lectiu al Teatre La Gorga i que té com a objectiu potenciar els hàbits de consum cultural entre els més petits, apropant-los a les arts escèniques i a la música en viu.

Aquest mes de novembre es porta a terme la primera sessió del programa dedicada al teatre. Els nens i les nenes dels centres escolars d’Infantil i Primària de Palamós i de l’Escola de Vall-llobrega, 1.677 en total, prenen part d’aquesta sessió, on s’inclou la representació de l’espectacle La casa de les Gorguetes, per a Cicle Infantil I-3.

Commemoració del desè aniversari de La casa de les Gorguetes

Precisament aquesta producció teatral pensada especialment per a fer la primera aproximació al teatre dels més menuts, celebra 10 anys d’ençà la seva estrena.

Per commemorar aquest destacat aniversari l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat l’edició d’un conte amb la història de Les Gorguetes, que es lliura a tots els infants de I-3 quan visiten el teatre per primera vegada, dins el Programa d’arts escèniques i música per a escolars. Aquest conte ha estat il·lustrat per la palamosina Lídia Rufo.

L’espectacle La casa de les Gorguetes (les gotes d’aigua que componen una gorga) és una producció pròpia del Teatre La Gorga que en el moment de la posada en funcionament va comptar amb la col·laboració de Gespa Teatre, i actualment està representat per actors i actrius professionals.

Amb aquesta producció feta a mida per als infants, se’ls mostra l’espai del teatre per tal que coneguin el que és aquest equipament i què s’hi fa. Posteriorment, els infants pugen a l’escenari amb les actrius que tot interpretant els seus personatges els mostren de manera amena i didàctica, un ampli ventall d’arts escèniques, com el teatre, la dansa, les ombres xineses, la música o el circ.

Programa d’arts escèniques i música per a escolars del curs 2023-24

Les funcions teatrals incloses dins el Programa d’arts escèniques i música per al curs 2023-24, es varen iniciar ahir dia 7 i s’allargaran fins a 21 de novembre, amb una programació de cinc espectacles pensats especialment per als diferents nivells escolars:

  • La casa de les Gorguetes, producció Teatre La Gorga per a Cicle Infantil I-3.
  • El monstre dels colors de la Cia. Tutatis per a Cicle Infantil I-4, I-5
  • Sopa de pedres de la Cia. Engruna Teatre per a Cicle Inicial de Primària
  • Camí de l’escola de la Cia. Campiquipugui per a Cicle Mitjà de Primària
  • Lumière de la Cia. Mag Txema per a Cicle Superior de Primària

La programació d’aquesta activitat, pedagògica i educativa per a escolars continuarà el mes de gener quan es portaran a terme les funcions dedicades a la dansa i les arts en moviment, i finalitzaran el mes de maig amb els espectacles de música en viu.

El Programa d’arts escèniques i música per als escolars, es realitza en horari lectiu i és inclòs dins l’activitat escolar. A la convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també després de venir a veure l’espectacle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

08/07/2024

Relacionades per entitat