Es posa en marxa, com a novetat, el primer curs de guia professional de snorkel, dins l’oferta de formació i d’inserció laboral que té lloc enguany a Palamós

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós va posar en marxa, a principis d’any, el dispositiu d’inserció sociolaboral que té lloc a Palamós i en aquest cas inclou el desenvolupament de diverses accions que es basen, entre altres, amb  la realització de cursos de formació laboral amb pràctiques en empreses.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als Barris.

Curs de monitor de snorkel

Dins aquestes propostes s’inclou el curs de monitor esportiu com a guia professional de snorkel, que s’inicia enguany com a novetat i del qual ja s’ha obert el període d’inscripcions. Els requisits per a poder prendre part en aquesta formació són: ser major de 16 anys, estar inscrit en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants de feina o de millora, i tenir l’empadronament a Palamós.

Les persones que compleixin aquestes demandes i estiguin interessades a realitzar aquest curs, poden fer la seva inscripció, fins al 9 de maig, a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós (de dilluns a divendres de 10 a 14 h) carrer de Santa Marta, 6, tel: 972 600 380, al correu:  ocupacio@palamos.cat, o bé per WhatsApp: 670 227 539.

El curs de monitor esportiu com a guia professional de snorkel, compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), i amb la inscripció en el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC). Aquest curs es durà a terme del 10 de maig al 21 de juny, amb un total de 144 hores de formació, que inclou tant la teòrica com la pràctica, i en aquest cas amb un total de 60 h de pràctiques en empreses del municipi.

Aquesta proposta formativa-laboral s’inclou dins l’oferta de cursos gratuïts que organitza l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós, que enguany tenen lloc de gener a juny i de setembre a octubre. A banda del curs de monitor esportiu com a guia professional de snorkel, també inclou les formacions d’especialista en màrqueting digital, el d’operari sector nàutic, i el curs de personal de neteja sociosanitari.

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha rebut enguany una  subvenció de 175.446,12 euros per executar el programa Treball als Barris, que se sumen als recursos municipals per a poder impulsar durant aquest any 2024 actuacions per al foment de l’ocupació i la inserció sociolaboral, amb l’objectiu de promoure l’ocupació al municipi i fomentar la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

L’aportació econòmica és cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Trabajo y Economia Socia – Servicio Público de Empleo Estatal.

L’Ajuntament de Palamós suma a aquesta subvenció als fons municipals destinats a la realització del dispositiu d’inserció sociolaboral que atén, principalment, persones empadronades al municipi, majors de 16 anys, en situació d’atur i inscrites al SOC.

Aquest dispositiu d’inserció sociolaboral inclou el desenvolupament de diverses accions que es basen en: la realització de cursos de formació laboral amb pràctiques en empreses, la implementació d’un servei d’orientació professional per a persones a l’atur, formació en noves tecnologies, amb un espai  de recerca de feina, i aquest any com a novetat amb la posada en funcionament del Programa d’experiència laboral que permet desenvolupar un pla d’ocupació amb contractació, en aquest cas i durant un període de sis mesos (d’abril a octubre), d’un/a dinamitzador/a d’informació i turisme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat