Es posa en marxa el procés participatiu pel Pla especial del port de Palamós

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) impulsen un procés participatiu amb l’objectiu que els ciutadans i les ciutadanes puguin opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port, actualment en la fase prèvia d’elaboració. El Pla és un instrument de planificació urbana que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura.

Amb aquesta iniciativa les dues administracions volen afavorir la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions. Amb aquest objectiu s’ha preparat un procés de participació ciutadana que compta amb diferents elements divulgatius.

Sessions informatives
El procés participatiu s’iniciarà la setmana vinent amb dues sessions informatives en les quals es donaran a conèixer els àmbits d’actuació d’aquest pla així com les diferents accions previstes en el procés participatiu.

Aquestes sessions tindran lloc el dijous 15 de març, de les 19.00 fins a les 21.00 hores, a l’Espai del Peix, ubicat a l’edifici de la llotja al port pesquer; i el dissabte 17 de Març, de les 11.00 fins a les 13.00 hores, en aquest cas a l’Espai d’Entitats, ubicat a l’edifici de La Gorga, carrer Ave Maria, 3, primer pis.

Pàgina web i enquesta
S’ha dissenyat una pàgina web http://www.port-palamos.cat que conté la informació del Pla especial del port i del procés participatiu. També contindrà un vídeo-dron del port de Palamós per donar a conèixer els diferents àmbits de la instal•lació portuària i una enquesta de participació ciutadana.

S’ha elaborat una enquesta per recollir el punt de vista de la ciutadania sobre diversos àmbits de l’espai portuari. La finalitat de l’enquesta és obtenir opinions i propostes per tal de tenir-les en compte en la redacció del Pla especial.

L’enquesta té dos formats: digital i paper. La digital es podrà omplir online amb un enllaç a la pàgina web. La de paper es repartirà a les bústies del domicilis dels veïns i veïnes de Palamós. Un cop els ciutadans omplin amb les seves respostes aquests formularis, les enquestes es podran dipositar en els quatre punts de recollida que s’hauran habilitat: Ajuntament de Palamós, Oficines de Ports de la Generalitat, Museu de la Pesca i biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou.

Reunions informatives i tallers participatius
Paral•lelament, es mantindran reunions informatives amb els agents portuaris i responsables dels diferents sectors del port que formen part d’aquest procés participatiu.

Després de les sessions informatives tindran lloc tres tallers participatius que estaran oberts al públic i que es preveuen realitzar durant el proper mes d’abril. Aquests tallers seran anunciats prèviament a través del web i els mitjans locals i tindran les temàtiques següents:

Taller 1.- El port com activitat econòmica
Taller 2.- El port com activitat esportiva i de lleure
Taller 3.- La façana marítima

Un cop finalitzat aquest procés de participació ciutadana es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les aportacions del procés participatiu. La data d’aquesta sessió i el lloc on es farà es donaran a conèixer més endavant.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat